2. sep, 2013

Obama in spagaat en vrouwen neusverkleining

Obama zit in een spagaat. Dat blijkt uit de analyses na zijn besluit de aanval op Syrië uit te stellen tot na de goedkeuring van het Amerikaanse congres.
Een slimme zet voor een democraat die oorlog schuwt. Een president die op het punt staat gezichtsverlies te lijden.
En dan krijgen de poppen aan het dansen. De Syrische regering gaat achteroverleunen. De Syrische regeringsmedia gaan een heldhaftige taal slaan. Ze gaan, net als Saddam in jaren negentig van de 20ste eeuw en de eerste jaren van de 21ste eeuw deed, de overwinning claimen. Syrische media beweren dat het Syrische leger kan elke buitenlandse inmenging aan flarden schieten, daarom de Amerikanen bang zijn. Wat een walgelijke bluf taal. Maar niets is het Midden-Oosten vreemd, niets is de Arabische mentaliteit vreemd. Een Midden-Oosten gezegde luidt: ‘Kraai als een dappere haan maar het echt menen is, geef niet thuis.’
De opposities en de rebellen zijn teleurgesteld. Ook de Franse president teleurgesteld. Ik geloof dat zelfs Rusland en China zijn teleurgesteld. Waarom? Omdat ze nu even niet in het nieuws kunnen komen. Ze verliezen de kans om Amerika zwart te maken. Ze vinden het jammer dat Amerika geen (geld en levens) gaat verliezen, voorlopig niet. Misschien wordt Amerika net zo sluw als Rusland, China, Iran en de Arabische landen. Die landen laten Amerika het vuile werk doen en ze profiteren ervan.
Waarom lossen de Arabieren zelf niet hun problemen op? Ze hebben veel geld, grote mond en zijn “gelovig”. Ze verdedigen toch de beginselen van de islam?
Over de beginselen van de islam gesproken, schijnt dat die de schoonheid niet wil accepteren omdat de schoonheid zou schadelijk zijn. Een vrouwelijke moslim politica in Iran die een zetel won, in een gemeente dicht bij de hoofdstad van Iran, Teheran werd afgewezen omdat ze te mooi is. Blijkbaar moet een politicus lelijk zijn, is dat dan de norm of denkt men dat de schoonheid niet voor politiek bestemt maar voor bed, en dan liever een geheim bed. Misschien is die jonge mooie vrouw die een zetel won gewoon mooi is, zonder haar neus te verkleinen. Over neusverkleining gesproken gaan de Iraanse vrouwen (staat vandaag in artikel in de krant) massaal hun neuzen verkleinen om een rijke man te scoren. Maar ik weet niet of de rijke mannen in Iran alleen op kleine neuzen vallen. Misschien is dit een onderzoekwaard voor mijn heer de Hond om het uit te gaan zoeken onder de Iraanse mannen in Nederland?
Vanaf vandaag kan ik niet normaal kijken naar de Iraanse vrouwen, jammer! Ik ga eerst kijken of ze al dan niet een kleine neus hebben.