22. okt, 2013

Halal sekswinkels...

In maart 2010 opende een Nederlandse moslim een webwinkel voor het verkopen van seksattributen. Voor hij zijn winkeltje ging openen vroeg hij aan een imam of dat halal was. De imam gaf zijn toestemming en de handel kon beginnen.
Nu heeft Turkije die stap ook gevolgd. In Turkije bestaan sinds mensenheugenis ook de niet halal aanbod van allerlei soorten (seks)attributen. In een stad als Istanbul was de prostitutie heel normaal. Het was net als Amsterdam. Je mag het legaal noemen maar je kunt het ook gedoogd noemen. Het komt op neer dat er prostitutie was, dat er veel belangstelling en veel bezoekers waren en dat iedereen die het wilde weten, wist het.
Het was niet geheim.
De menselijke behoeftes beperkt zich niet tot mensen met bepaalde religiën. De mens is geboren met (of hij een product van Allah is, van God of van andere almachtige dan ook) bepaalde instincten zoals de noodzaak om te eten, te drinken en seks te bedrijven. In de regels van de menselijke instincten vormen dus de moslims geen enkele uitzondering. Natuurlijk wordt vanuit de religie en de culturen bepaalde beperkingen opgelegd. Dat deden de Joden en de Christenen ook. Maar bepaalde geestelijken van al die religiën hebben de behoeftes van de mens gezien en moesten wel een oplossing vinden die zou moeten passen binnen de religieuze regels. Want de mens, religieus of niet, moet zijn instincten volgen en dat is een natuurwet, een aangeboren eigenschap waaraan geen religie aan te pas kan komen om het te beteugelen. De geestelijken wisten dat wanneer er geen soepele regels zijn de mensen zich toch niet kunnen inhouden met alle consequenties van dien. Daarom hebben de verschillende stromingen binnen de islam halal regels aangetroffen om vooral de seks instinct binnen de islamitische regels te houden.

Zo werd ‘siege’ uitgevonden. Dat betekent halal seks. Ik zal dat kort uitleggen:
Je bent een man en je bent op reis. Je kunt je seks driften niet alleen in de hand houden en je hebt daarbij een vrouw nodig. Dan ga je naar een bureau waar er ongehuwde vrouwen zijn. Je mag een vrouw kiezen en je kunt een tijdelijke huwelijk sluiten. Tijdelijk betekent een uur maar ook een week. Misschien ook langer. Dat ligt aan de goedwilligheid van de imam en vraag en aanbod.
Je mag denken wat je wilt maar je mag geen verbanden leggen en vergelijkingen maken. Halal is halal en dat betekent toegestaan door de almachtige. Laat maar de mensen genieten, ga de imams niet lastig vallen en beschuldigen van welke laster dan ook.
Dus, die halal sekswinkels zijn goed en onschuldig. Ze verkopen maar condooms, glijmiddelen en ik weet niet nog wat. Mocht je meer weten, bijvoorbeeld of ze sm spullen en dildo’s ook verkopen moet jezelf gaan informeren. Dat stond niet in de krant…