29. apr, 2014

De kont van Maxima en de hand van de burgemeester...

De maker van luckyTV Sander van de Pavert had het goed gezien. Hij heeft het op De Wereld Draait Door goed verwoord en zijn betoog met beelden ondersteund. Het was hem opgevallen dat de burgemeester van Amstelveen, als gastheer op de eerste Koningsdag, niet van de kont van koningin Máxima af blijven. Haar kont leek de magneetberg die de hand van de burgemeester steeds naar zich toe trok. Buiten de formaliteiten had de burgemeester geen enkele interesse voor de koning zelf. Zijn hele aandacht, bijna krampachtig, ging naar Maxima. Het leek of hij een puber was die net verliefd is geworden op zijn juf. Maar de kont van de koningin was op die dag niet aantrekkelijk. Het leek of ze een kogelvrije vest droeg. Haar kont had geen rondingen en was plat. Hoewel de vrouwelijke konten meestal mijn aandacht trekken maar de kont van Maxima zou me die dag, bij die opnames niet opgevallen zijn, als die beelden niet veelvuldig op verschillende tv programma waren niet besproken. De vrouwelijke wippende konten in een iets ruime kleding trekken mijn aandacht. En ik kan haast geloven dat Maxima die dag iets onder haar jurk droeg die haar kont onaantrekkelijk zouden maken. Misschien wist ze dat de gastheer een geile bok was en van haar kont niet kon afblijven. Misschien moest ze van de koning een kuisheid gordel dragen. 

Ik vroeg me af waarom de vrouw van de burgemeester niet aanwezig was. Heeft hij een vrouw of is hij gescheiden. In de tweede geval kan ik me iets bij voorstellen dat hij heel lang niet gedaan heeft en op zoek is naar een zachte kont en het leek hem dat de Koningsdag een heel goede gelegen was. Er zijn twee mogelijkheden waaraan ik denk dat de burgemeester steeds de koninklijke kont moest zoeken cq voelen. Het eerste is dat hij iets heel hards onder haar jurk voelde dat hem nieuwsgierig maakte en daardoor een beetje in paniek raakte. Hij zou misschien gedacht hebben dat Maxima niet zo maar een kogelvrije vest om haar kont zou dragen. Hij zou misschien gedacht hebben of de koning van zijn geilheid op de hoogte is en daarom zijn vrouw een kuisheid gordel liet dragen. Maar hij kan ook gedacht hebben dat er eventueel een aanslag zou gepleegd worden en de terroristen op de konten zouden gaan schieten en dat hij zijn kont niet beschermd heeft. En dat zou misschien de reden zijn dat hij constant in beweging was, alsof een peper in zijn reet gestoken was. Er is nog een mogelijkheid waarom de burgemeester steeds de kont van Maxima opzocht. Hij zou denken dat Maxima een allochtoon is en die zou bescheiden blijven en niet reageren, ook als je haar kont betast, zwijgend de betasting aanvaardt. 
Hoe dan ook dat gedrag van de burgemeester is niet acceptabel. Of het koningsechtpaar in actie komt en de burgemeester aan gaat klagen weet ik niet. Maar als zo iets in een andere land zoals Marokko of Saoedie Arabië plaats had gevonden zou de burgemeester die niet van de kont van de koningin af kon blijven zijn hand zag afgehakt worden vóór hij zijn hoofd voelde rollen. Hij mag blij zijn dat hij in de koninkrijk der Nederlanden woont. Het zal hem niets gebeuren, hooguit een oprot premie waardoor hij een commissaris van de koning wordt, ergens in een Nederlandse provincie.