3. mei, 2014

Lokstoffen bij een blind concert voorkomt zelfmoord...

Je slaat de krant open en leest: 'Heteromannen hebben een neus voor vrouwen, letterlijk: door ze stiekem bloot te stellen aan vrouwelijke lokstoffen raakt hun geest onbewust meer gericht op het begeerde geslacht. En heterovrouwen kunnen op soortgelijke wijze mannenluchtjes oppikken, zelfs zonder die daadwerkelijk te ruiken. De kenmerkende, seksespecifieke lokstoffen werken namelijk ook als ze verborgen gaan onder een flinke snuif kruidnagel.....homo's net als heterovrouwen vooral reageren op mannelijke lokstoffen. Bij lesbiennes en biseksuele vrouwen is het minder duidelijk. Zij zitten zo'n beetje tussen heteromannen en heterovrouwen in met hun reactiepatroon op de zogeheten feromonen ofwel signaalmoleculen.' 

Dat zou staan in wetenschapsblad Current Biology. De onderzoekers zijn Chinezen. 
De mannelijke lokstoffen zouden in de sperma en okselharen liggen de vrouwelijke in de urine. 
Ik weet niet op welke proefpersonen hebben die Chinezen hun testen uitgevoerd maar ik als man heb ik nooit geweten dat hetromannen zich door de vrouwelijke urinegeur tot vrouwen aangetrokken voelden. Moet dat echt het geval zijn dan zijn er twee mogelijkheden. Het eerste dat de Chinese onderzoekers de vrouwelijke urine met de vocht die de vrouw bij begeerte spontaan loslaat verwarren. Of er is iets mis met de vertaling uit het Chinees is gebeurd. Ik kan niet geloven dat hetero's door de vrouwelijke urine bij neus gepakt worden, letterlijk. Maar mocht dat het geval zijn dan hebben ze niet geschreven dat er een bepaalde stof in de mannen poep moet zijn die de homo's bij de neus nemen en naar de darkrooms lokken. 
In het donker zouden de gestalten verdwijnen alleen het tasten, de geur maar bovenal het gehoor werken. Dan zou de seks bepaalde muzikaliteit bevatten. 
 
En binnenkort is een musical feest met een talkshow onder leiding van de blinde cabaretier Vincent Bijlo in het donker wordt gehouden waarbij op het podium alleen blinde creatieve mensen zullen staan of zitten, praten, zingen en muziekspelen. Het publiek zal moeten ervaren in het donker te luisteren om te voelen hoe blinden zich voelen. In het donker voelt zich bijna iedereen prettig als hij/zij zijn of haar favoriete muziek hoort. Maar of het publiek na de festiviteiten die de blinde kunstenaars uitgevoerd worden iets mee gaan krijgen weet ik niet. Ze zouden, denk ik, vooral luisteren en als de lokstoffen in de omgeving hen met rust laten zouden ze de ogen dichthouden en luisteren. Maar de lokstoffen zijn meedogenloos en als de lokstoffen de handen naar de zachte huiden lokken dan ben ik bang dan dat niet alleen de blinden mooie geluiden zullen maken maar dat ze zich moeten voorbereiden op een concert van menselijk gehijg. Misschien is het dan beter om hun programma erop aan te passen zodat hun optredens niet gestoord worden. 
Het zou misschien een idee zijn om alle mannelijke hetero's een paar uur voor ze naar de zaal komen dwingen om zaadlozing te verrichten en dat ze hun oksels moeten scheren, met zeep wassen en plakken. De vrouwen moeten een paar uur voor ze naar de zaal komen niets drinken. Ze moeten al het vocht dat ze in zich hebben plassen. Na het plassen moeten ze hun kruizen met zeep wassen en luiers dragen zodat tijdens het concert geen enkele van de lokstoffen kan ontsnappen. 
Het zou nuttig zijn als de organisatoren van dat blinden feest ook de jongeren uit westfriesland uitnodigen om in het donker te luisteren.
Het is namelijk gebleken dat de jongeren daar in westfriesland vaker zelfmoord plegen dan elders in Nederland. De jongeren daar werken hard, zuipen te veel en praten te weinig. Op dat feestje, tijdens de optredens van de blinde artiesten, kunnen ze na hard werken, zuipen en gebrek aan de aanwezigheid van lokstoffen lekker ontspannen en misschien in slaap vallen. Slapen is beter dan zelfmoord plegen.