19. nov, 2014

In het hiernamaals kan alles net als in een droom

In de toekomst kijken kan niemand maar mensen in oorlogsgebieden zijn blij als ze de volgende dag halen. Ik kan me dan indenken dat ze andere soorten dromen hebben dan mensen die een moeilijke maar relatief rustig leven leiden, bijvoorbeeld ergens dicht bij de noordpool.  Die mensen zou nooit van autonomen, vluchten en angst voor religieuze boeken hebben. Ze zouden dromen van sneeuw, glijden, warmte, romantiek enzovoort. Dat denk ik althans maar ik kan ongelijk hebben. En de toekomst van mensen die in oorlogsgebieden leven eindigt elke dag voor bepaalde mensen. Niet alleen voor de strijders aan het front maar ook voor mensen die gaan even lekker shoppen. Vandaag is in de Koerdische in de redelijke veilige stad Erbil een autobom ontploft. De dader is een ISIS zelfmoordenaar. Die zelfmoordenaar kan uit Leiden, Rotterdam of Amsterdam komen. Nee, dit is geen fantasie of droom waar ik het over heb. Dit is realiteit. En realiteit kan ongelofelijk zijn. Onlangs is bekend geworden dat een jonge Nederlandse man die zich tot de islam bekeerde en woonachtig in Maastricht was zich in Irak had zelfmoord gepleegd, met alle gevolgen van dien. Een andere jonge djidist, moet djihadiste zeggen, heeft het levend van afgebracht. De negentienjarige Nederlandse die zich ook tot de islam had bekeerde 'n meteen fanatiek was reisde een paar maanden geleden om een Nederlandse djihadist te huwen. Dat is gedaan maar die Djihadist wilde haar blijkbaar niet langer en omdat hij zijn makkers wilde plezieren scheidde hij zich van haar en ze mocht de rol van de maagd in het hiernamaals spelen. Dat deed ze voor een tijdje maar het schijnt een zwaar werk te zijn en als je net geestelijk je bekeerd hebt ben je meer met je geest bezig dan met je kruis. Althans zij kon de hoeveelheden penissen niet aan en deed een noodkreet naar haar moeder. Haar arme moeder reisde naar Syrië en met gevaar voor haar eigen leven ontvoerde ze haar dochter en ze zijn in Turkije beland. Turkije geldt slechts als transit plaats voor de djihadisten en verder heeft Turkije niets mee. Een visum kost denk ik een tientje en dat helpt de Turkse schatkist.  

Dat de ellende allemaal daar plaats vind vinden we oké omdat we denken dat we op een veilige afstand van de gebeurtenissen staan. We kunnen ons dierlijk vergissen. De man of de vrouw die van Maastricht vertrekt om zich in Bagdad te ontploffen kan het dichterbij huis proberen. De vrouw die uit Maastricht vertrok om met haar kruis als het rechte pad naar het paradijs te gebruiken kan ze ook dichtbij huis djihadisten vinden en oefenen voor in het hiernamaals. En dan, voor we het weten, is geen plek op de aarde veilig en onze dromen gaan zich ook aanpassen. Dan kunnen we in onze dromen vliegen, vluchten en in oceanen vallen. 

Ik weet dat de hoop een slechte en valse raadgever is maar toch hoop je dat mensen die het kwaad willen, anderen om het leven brengen voor hun geloof en streven naar een betere leven in het hiernamaals dat ze zonder de anderen te belemmeren hun doel bereiken. Alleen ze kiezen helaas voor de weg waar ze ook anderen meenemen. Zo denken ze. Dat hun weg naar het paradijs en naar de maagden die op hen met "smacht zitten te wachten" korter en sneller zal zijn. En dan hoop je voor hen, van harte, dat ze zo snel als mogelijk in het hiernamaals terechtkomen, zonder dat ze hoeven over lijken lopen. Ik gun ze het genot DAAR en hoop dat de maagden daar ondanks het feit elke 72 maagden slechts één man krijgt dat die man 72 penissen krijgt en tegelijkertijd alle maagden pakt. In het hiernamaals kan alles, net als in een droom.