15. jan, 2015

Rectificatie van Amnesty is onterecht!

De gezegde 'soms zie je door de bomen het bos niet' is van toepassing op artikelen, foto's en meldingen over de terreur. Ik durf bijna te zeggen dat je geterroriseerd wordt door de hoeveelheid aan informatie, visuele informatie. In de krant en op een paginagroot biedt Amnesty International de regering van Saudi-Arabië haar welgemeende verontschuldigen aan. Dat doet ze in verband met het voeren van campagne voor de Saudische blogger Raif Badawi. In die excuus van paginagroot, geschreven in de vorm van een gedicht, staat dat het niet om '1.000 zweepslagen, twintig weken lang, vijftig zweepslagen na het vrijdaggebed' maar het gaat om 1.000 stokslagen. 

Wat maakt het eigenlijk uit voor die blogger of hij zweepslagen krijgt of stokslagen. Ik zag elders een foto van twee agenten die een man met stokslagen slaan, in het openbaar, in een straat in Saudiarabië. Het kan zijn dat het om dezelfde blogger gaat. De stokken waarmee de agenten slaan lijken op zwepen. Het zijn lange stokken. En die lange en dunne stokken doen het meeste pijn, misschien nog meer dan de zweepslagen.

Dat Amnesty International zich het boetekleed aantrekt en zich bij de regering van Saudi-Arabië verontschuldigt is haar zaak maar waarom zo veel geld uitgeven aan de krant om zulk dure advertentie te plaatsten? Het siert elke schuldige als hij de fout erkent en zijn excuus aanbiedt. Excuus aanbieden is een vorm van beschaving maar dat Amnesty International de kleine fout van zweepslagen ipv stokslagen met een zo diepe buiging doet en met guldens van donaties vind ik onbegrijpelijk. Het feit blijft dat de bevolking in Saudi-Arabië niet alleen geen recht heeft op vrijheid van meningsuiting maar dat ze daar grove straffen en vernederingen krijgen. 

Is Amnesty International ontgaan dat Saudie-Arabië nog steeds een van de grootste sponsors zijn van de islamitische terreur? Is Amnesty International vergeten dat Sadie-Arabië nog steeds de grootste leverancier is van de terroristen die dood en verderf over de hele wereld zaaien? Is Amnesty International vergeten dat er bijna geen enkele soort vrijheid in dat land bestaat behalve de vrijheid van ja knikken en buigen voor de autoriteiten, dat de rechten van vrouwen, buitenlanders en anders gelovigen met de voeten worden vertrapt? Dat een stad als Mekka een verboden terrein is voor niet moslims?

Heeft ooit Saudi-Arabië een rectificatie ingediend omdat ze mensen heeft beledigd, en handen en hoofden afgehakt, mensen vervolgd enzovoort enzovoort? 

Het is wel de omgekeerde wereld. In plaats dat Saudi-Arabië haar excuus moet bieden voor het slaan van die jongeman, de blogger moet Amnesty International haar excuus bieden omdat ze de stokslagen met zweepslagen verward heeft.

Doet Amnsty dat omdat ze vermoeden dat straks de Sharia, aangevoerd door Saudi-Arabië, in Europa toegepast gaat worden?