27. jan, 2015

Paranoïde mannen...

Bart van U is gearresteerd omdat hij zijn zus heeft vermoord. Bart heeft waarschijnlijk Els Borst ook vermoord. Bart van U is een man in de war, hij is paranoia. Een paranoïde persoon is iemand die verkeert in de waan dat hij/zij wordt gevolgd, in gevaar loopt en hij/zij hoort of ziet beelden die niet kloppen. Bart van U zou paranoïde zijn geworden na de aanslagen van Al-Qaida terroristen van 11 september 2001. Hij dacht dat hij door de moslim extreemsten achtervolgt wordt en ging wapens kopen, meerdere wapens en draagt constant kogelvrije vest. Maar in plaats dat hij de terroristen te lijf zou gaan of zij hem iets zouden doen ging hij aan de slag en vermoorde de verkeerden. Hij vermoorde geen terroristen maar twee onschuldige mensen. Over zijn zus weet ik weinig en Els Borst was alles behalve iemand die iets met het geweld of terrorisme had. Waarom hij haar heeft vermoord moet nog uitgezocht worden.

Een paar duizend kilometer verder, richting het oosten, leeft een paranoïde man, een machtige man. Hij leeft in het grootste paleis van de wereld en wil de oude tijden laten gelden en zich als de nieuwe sultan bekronen. Hij is niet bang voor de islamitische terroristen maar bang voor het westen. Bang voor zijn islamitische rivaal, een oude man, die in de Verenigde Staten van Amerika woont. Die man heet Recep Tayyip  E. en hij is de president van Turkije. Hij bewapend zich door Amerika, Rusland en de rest van de wereld. 

Wat Bart van U en Recep E gemeen hebben is dat ze bang zijn, dat ze zich bewapenen en dat ze de verkeerde en onschuldige mensen doden. Bart doodt zijn zus. Recep doodt de geest van zijn volk. Bart vermoordt een onschuldige vrouw Els Borst en Recep krijgt een andere paranoia. In plaats dat hij de echte terroristen die de hele wereld met vernietiging bedreigen helpt hij die terroristen een grote deel van zijn bevolking te laten doden, elimineren. 

Naast de zeer beruchte wijlen Saddam H die jaren lang grote delen van zijn volk uitmoordde zijn er nu helaas meer paranoïde mensen op deze wereld die zich hebben bewapend en nu bezig zijn de verkeerde en onschuldige mensen te doden. De nieuwe Russische Tsaar, Vladimir P., is ook zo'n iemand. Laten we al die paranoïde mannen als de presidenten van de meeste islamitische, Arabische en Afrikaanse landen en uitzonderlijke personen als de president van Noord Korea buiten beschouwing houden.

Al die mensen zijn Bart van U maar dan met echte macht en grote wapens. Echter er is een verschil. Bart is echt ziek en hij zocht zelf de politie om hem vast te zetten maar de politie vond hem blijkbaar te zielig of te timide of te vertrouwelijk of te lief en liet hem lopen. Ik weet niet waarom en met welke redenen liet politie en justitie die steken vallen?