3. feb, 2015

Klem tussen Geert en Geerdink...

Boer Geert zou een oude vieze man zijn. Elke week kijken vier miljoen mensen naar de escapades van de vijfenzestigjarige boer. Hij is populair bij heel Nederland. Hij houdt geen doekjes voor de mond en kust al zijn kandidaten, vrouwen op leeftijd, op de mond. Kortom, Nederland geniet de komende weken van de boer Geert en zijn in zijn ban. Zelfs in het door het publiek gewaardeerde zogenaamd kwaliteit programma De Wereld Draait Doorrrrr (DWDD) wordt veel zendtijd besteedt aan Geert, de knuffel boer. Er wordt zelfs een speciaal gedicht en een lied voor hem gemaakt, voorgedragen en gezongen, niet door de eerste de beste dichters of zangeres. Geert is de naam die in miljoenen Twitter berichten wordt getikt.

De amusement tv bereikt zijn hoogste tijd. Het is maar goed dat mensen in Nederland met de boer uit Groningen bezig zijn en niet met serieus nieuws. Na afloop van DWDD kijk ik op internet en lees het volgende bericht 'De Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink hangt een celstraf van één tot vijf jaar boven het hoofd. Ze wordt volgens het Turks persbureau DHA aangeklaagd voor “het maken van propaganda voor een terroristische organisatie”.

De journaliste werd op 6 januari dit jaar opgepakt door de Turkse politie en meegenomen voor verhoor. De arrestatie vond plaats op de dag dat minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, voor overleg in Ankara was. Geerdink, onder andere werkzaam voor Het Parool en The Independent, is woonachtig in Diyarbakir en specialiseert zich in de Koerdische kwestie. Afgelopen week bezocht ze Kobani.'

Aha, ze heeft Kobani bezocht, de stad waar volgens de Turkse regering de Koerdische terroristen wonen. En die Koerdische terroristen hebben hun stad veroverd uit de handen van moslim, broeders van Turkije, die proberen een grenzeloze islamitische staat te stichten. Een vredelievende organisatie die ISIS heet en geweldloos haar doel wil bereiken o.a. met de Turkse steun. 

Ik zit even klem tussen Geert en Geerdink. Twee Nederlanders van verschillende beroepen, sekse en interesses. Geert ligt in de klauwen van oude geile vrouwen, heeft middeleeuwse gedachten over vrouwen, leeft als een Turkse Sultan en misschien mede daardoor is gelief en populair in Nederland. Geerdink is een kwaliteit journaliste die zich het lot van onderdrukte volkeren aantrekt en nu hangt het zwaard van sultan Erdogan boven haar hoofd. Ze zou hieronder kunnen bezweken. 

Toch, ben ik blij dat ik in dit mooie land woon. Ik heb van mijn FB vriend en trouw correspondent begrepen dat de seculiere rijke Turken proberen o.a. het land uit te vluchten. Ze willen zich in Nederland vestigen. Ze komen hier genieten van Geert, de sultan die een andere kudde heeft dan de kudde van hun eigen sultan.