18. mrt, 2015

Wat me opvalt...

Lees mee. Politieke verschuivingen gaan kabinet-Rutte geen goed doen. Waarom wel, waarom niet? Alles kwam aan bod, behalve de provincie. Het is de dag van verkiezingen, van de provinciale staten. Wat gaan we stemmen. Dat weten we nog niet. We hebben bepaalde vermoedens maar alles kan anders vallen. Net als in Israël. In Israël eindigde de strijd met 30-26 in het voordeel van rechts, van Likud. Ja, Israël kiest voor behoud van Netanyahu. Terwijl gisteren werd druk geschreven en gepraat over de jonge moeder uit Maastricht die twee van haar kinderen ontvoerde en naar Syrië reisde om zich uit te sluiten bij IS sneuvelden twee jongemannen, twee Nederlandse apache piloten, in de woestijn van Mali. 

We willen in Nederland, in heel Europa radicalisering tegen gaan. Nu gaan we proberen de docenten te trainen want 'Verklaring van Parijs' moet normen en waarden in Europees verband regelen. De kinderen die blijkbaar door de thuis situaties zich tegen de Europese normen en waarden keren lijken zwak te zijn voor radicalisering. De radicalisering die waarschijnlijk mede door bezoeken aan moskeeën komt. En de moskeeën worden gefinancierd door de rijke Arabische (golf) staten. En in deze roerige tijden van kritiek wil de Arabische geldschieter niets weten van openheid moskee. De Marokkanen willen hun eigen stempel, in eigen moskee. Dat doen de Turken en andere moslims ook.

De Annexatie van de Krim van een jaar geleden heeft Moskou politieke winst opgeleverd maar financieel verlies. De Krim is voor Rusland een duur schiereiland. Straks wordt hij geveild. Misschien wacht oost Oekraïne hetzelfde lot. Parlement Oekraïne geeft haar aparte status. Nu prins Harry veel ervaring heeft gedaan als militair kan hij misschien zijn nieuwe avontuur in de Krim of in oost Oekraïne gaan proberen.

China treedt in de voetsporen van Amerika. China wordt ook groot in overwicht. Het enige Chinees kind dat ouders mogen hebben wordt vet gemest. 

Dat de bonden niet meer willen praten met V&D heeft niets te maken met de aanstelling van Dick Advocaat als nieuwe voetbal trainer van Sunderland.

Wat van het nieuws van gisteren bij me nog nadreunt is het verslag over de Yezidies. Niet vanwege hun grote snorren maar dat ze nu en straks meer verscheurd raken in hun eigen land. Ze zijn de prooi van politiek en religie.