11. jun, 2015

Orgie op een heilige berg? Niet doen...

Avontuur. Het beklimmen van een berg kan een avontuur zijn, zeker als die berg heilig is. Je bent jong. Je bent op vakantie. Je klimt de heilige berg op. Je komt op de top en denk:'what the fuck, heilige? Hoezo heilig? Vervelend wil je zeggen.' En je bent niet alleen. Je bent in een groep, met nog een paar jonge avonturiers. Je drinkt een borrel op. De kou gaat liggen als een geslagen hond. Je komt op een idee om een feestje te bouwen, op de top van de heilige berg. Een feestje dat meestal tot orgie leidt. Jullie zijn immers met vier vrouwen en vier mannen. Je drinkt, je wordt dronken, je wordt geil en je viert het op de top van de heilige berg waar God aanvankelijk zijn schouders ophaalt, even meekijkt en meegeniet. En dan moet je weg. Ga dan geen foto's maken, niet collectief naakt. En zeker niet plassen voor de lenzen van de camera's want die zijn scherper dan de oog van de almachtige. Trouwens heeft de almachtige een of twee ogen? Daar ben ik nooit stil bij gestaan. Misschien vele ogen anders kan hij niet alles zien, in alle hoeken en gaten van de wereld. Anders kan hij met zijn ogen niet doordringen in de geesten van de mens.
Maar goed, je bent jong, je bent op vakantie, op avontuur en je doet gekke dingen. Niets aan de hand. Maar de heilige berg is niet zo maar heilig geworden. Dat hij alles wilde accepteren kwam omdat jullie zo jong zijn en vreemdelingen, toeristen die de economie versterken. Dat je daar geklommen, gegeten, gedronken, seks bedreven en geplast hebt wil de berg een oogje dicht doe, door de vingers kijken. De heilige berg uit Maleisië is bescheiden en heeft geduld. Hij wilde aanvankelijk niets doen, geen straf. Want de berg is ook ooit jong geweest, hij lustte ook wat avontuurtjes maar het gaat hem te ver dat alles op massamedia wordt gezet. Hij leest ook alles, heeft ook internet en accepteert de beledigingen niet, niet als het openbaar wordt. De berg neemt zijn tijd en na vijf dagen wordt hij op een ochtend wakker, met een slecht voorgevoel. De almachtige staat boven hem, trekt aan zijn oor en zegt: 'jij bent laf. Waarom kom je niet in actie, waarom laat je je beledigen?' En de almachtige geeft een paar harde klappen aan de heilige berg. De berg huilt en trilt. Dat noemen ze aardbeving. En de bevolking komt in opstand. Ze willen weten waarom dat gebeurde. Ze ontdekken dat het de toeristen zijn, de jonge mannen en vrouwen die zich naakt hebben laten fotograferen op de heilige berg. En het is de hek van de dam.
Nu moet je als een jonge avonturier in de cel blijven. En daar mag je denken aan die mooie dag op die berg, aan het orgie feestje maar het blijft bij denken. Als je dan toch, in je cel, een steve krijgt heb je niets behalve je hand en je spuug. Ja, god straft. Soms niet meteen maar straft toch.