5. sep, 2015

Aylan Kurdi en de schaamte van de oude Grieske goden...

Het moest uiteindelijk een Koerd zijn die de wereld door elkaar schudt. Een onschuldig kind van drie jaar die als offer aan de goden moest gebracht worden. Zou dat niet in de Griekse tragediën beschrijven zijn. Zou dat niet in de heilige boeken voorspeld zijn? En de goden, de echte goden die de aarde in hun macht hebben zouden de offer, Aylan Kurdi, hebben toegejuicht. De eerste god op aard waar het kind aan een van zijn standen uitgespoeld werd heet Erdogan. Hij is een de God van Turken en van vele soenitische moslims. Hij zegt: 'Ik heb de foto gezien, samen met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik stortte in en heb tegen mijn familie gezegd dat het allemaal de schuld van Europa is, dat is wat Europa met de vluchtelingen doet.' Dat is de eerste keer dat een god van een Turkse origine zich zo betrokken voelt met een Koerd. Een dode Koerd vindt Erdogan altijd fijn. Hij zal hem, althans zijn foto aan het strand die de wereld tijdelijk heerst, misschien gebruiken voor de komende verkiezingen om zich te kronen tot de opper-god die het hele Midden-Oosten in zijn macht wil.
De machtigste god op aarde, de Afro-Amerikaan Obama, breekt met zijn protocollen en ontvangt de rijkste en (op papier) de machtigste moslim god op aarde koning Salman niet op zijn bureau (ontvangst hof) maar voor de deur. Hij komt voor hem naar buiten, haalt hem uit zijn auto en steunt de dikke vette moslim god bij het binnenlopen zodat die niet valt. Je vraagt je af waarom Obama maakt een uitzondering voor Salman die de extreme terreur steunt en zijn krijgsmachten inzet bij het slachten van zijn buren die Jemenieten heten. Straks vervangen we in Europa de naam 'Syriërs' door 'Jemenieten' want dat land (Jemen) gaat geheet ook leeg lopen zoals Syrië nu. En wie is de oorzaak van de ellende in Syrië? Was het niet de voorganger van Salman die miljarden dollars in de islamitische oppositie stak om de Syrische god ten val te brengen. Trouwens de tekenaar Tom heeft in dagblad Trouw van 5-9-15 een treffend tekening gemaakt. In de tekening zie je de dikke vette koning in een leeg woestijn staan en zegt Vol = Vol. Sinds kort accepteren Saudie-Arabië en de golfstaten geen Syriërs meer en geven hen zelfs geen werkvergunning.
Een woordvoerder van de Syrische god zegt dat het plaatsen van de foto van de drie jarige slachtoffertje walgelijk is en dat zijn ouders erg dom zijn want ze hadden niet moeten vluchten.
Inmiddels gebruikt en misbruikt iedereen, over de hele wereld, de foto van de jochie. De jochie die niet door het geweld van ISIS gedood werd maar door dat geweld gevlucht was en dacht veilig te zijn met een toekomst in het veilige rijke Europa, als hij dat had bereikt. Maar helaas voor hen liep hun bootje vol water en zonk. Hij verdronk, samen mijn zijn broer en moeder.
O, ja. De ISIS goden hebben een nieuwe video geplaatst. Pure film effecten en in hun ogen sensatie. Ze plaatsen een paar gevangenen in een auto en schieten met anti-tank raketten erop los.
De oude Griekse goden schamen nu zich dat ze de offers hebben toen bedacht, de offers aan de zee.