24. nov, 2015

Turkije bewijst weer dat ze haar echte vrienden niet in de steek laat...

Turkije laat haar vrienden niet in de steek, ook als dat ten koste van haar officiële bondgenoten gaat. Turkije weet wat manoeuvres zijn en wat manoeuvreren betekent. Turkije gokt en dat heeft, tot nu toe, in haar voordeel gewerkt. Maar hoe ver kan Turkije nog gaan? Ze haalt een Russische gevechtsvliegtuig neer en beweert dat het gedaan heeft omdat het gevechtsvliegtuig haar territoriale luchtruim heeft geschonden. De Turkse piloot die het Russische toestel neergehaald heeft zou de Russische piloten gewaarschuwd hebben dat zij boven Turkije vliegen. Turkse media heeft ook beelden vrijgemaakt van het neerhalen van het Russische toestel. In een van de korte video's die ik kan zien waar het toestel brandend neerdaalt hoor ik de kreten van 'Allah u Akbar' en hoor een Arabisch sprekende stem die blij is dat het toestel op de berg Turkmeen in Syrië valt. Na het neerhalen van het toestel wilden de Turkse helikopters de twee Russische piloten die met hun schietstoelen sprongen oppikken. Je vraagt je af waarom nu? Waarom besluit Turkije nu een Russische toestel neer te halen terwijl haar NAVO bondgenoot Frankrijk openlijk met de Russen samenwerken in het bestrijden van ISIS. Waarom doet Turkije dat nu, terwijl de hele aandacht is gevestigd op Brussel, de hoofdstad van Europa? Het Europa dat Turkije een deel van wil gaan maken? Waarom doet Turkije dat op het moment dat ISIS terrein in Koerdistan verliest? Wil Turkije de Russen een lesje leren omdat Poetin onlangs een bezoek aan de hoogste geestelijke leider van Iran Khamenai heeft gebracht waar die Iraanse geestelijke Amerika, de belangrijkste bondgenoot van Turkije, beschuldigt van het creëren van en steunen aan ISIS? In ieder geval de Turkse actie om een Russische gevechtsvliegtuig neer te halen kan alleen in het voordeel van ISIS uitpakken. En het zou me niet verbazen dat de Turken zelfs een Amerikaanse toestel boven Syrië proberen neer te halen wanneer die ten gunste van Koerden ISIS bombarderen.
Ja, het klinkt misschien niet logisch, althans niet geloofwaardig. Turkije beweert ISIS te bestrijden terwijl ze alles doet om de Koerden, de enige echte strijders die ISIS met het en ziel bestrijden. Het bizarre is dat Turkije steun van NAVO landen krijgt onder het mom van ISIS bestrijden terwijl zelfs de dommeriken van deze wereld weten dat Turkije graag een ISIS staat aan haar grenzen wil hebben die de Koerden in bedwang houden en hun land bezetten. Dan zou die ISIS staat een echte vriend en bondgenoot van Turkije zijn. Maar dan krijgt Turkije er spijt van. Dan is het te laat.
Dat politiek niet te begrijpen is is duidelijk. Dat Amerika Jihadisten in de jaren tachtig gesteund heeft is duidelijk. De oud Amerikaanse president Ronald Reagan heeft geposeerd op foto's in 1983 toen hij vele leiders van de (Afghaanse) Jihadisten ontmoete en hen steun beloof. Het was toen om de Russen uit Afghanistan te verjagen. Zou Turkije dan de actie van vandaag hebben gedaan in opdracht van Amerika?
Alles kan, ik heb gisteren al gezegd dat de werkelijkheid heeft fantasie ingehaald.