14. jan, 2016

Democratie is schizofreen: Geert Wilders vs massa aanranders.

Democratie is prachtig. Democratie is mooi. Democratie is tolerant en intolerant. Democratie is ambivalent. Democratie is schizofreen. Democratie is oorlog en vrede. Democratie is het dictatoriale regime van de meerderheid. En de meerderheid is geen elite. De meerderheid is massa. Massa volgt. Massa denkt niet na. Massa is zwart-wit. Massa is emotie, egoïsme en het heeft soms gelijk. Alles is dubbelzinnig. Het leven evenzeer. Belangen, belangen en belangen. De dood van de ene is het brood van de ander. De strijd houdt nooit op. Wat dat betreft is natuur prachtig. De mens gaat verder dan de natuur maar blijft in het zelfde cirkel draaien. De mens ontstijgt de natuur met zijn slimmigheid, met zijn hypocrisie. De mens is apriori een hypocriete dier. Laten we maar twee voorbeelden noemen van twee verschillende kanten. De aanrandende asielzoekers in Keulen en Geert Wilders. Laat ik maar met de tweed beginnen. Geert hoort bij de elite, door zijn slimmigheid spreekt hij de taal van de massa en krijgt de massa achter zich. Hij bouwt aan zijn macht. Hij geeft geen ruimte aan anderen. Zijn partij blijft (officieel) eenpersoonszaak en hij is de enige die de lakens uitdeelt. Hij misbruikt de macht van de democratie zonder schaamte. Brutaal noemt hij het parlement dat hij wilt veroveren, Nep. Hij wil een persoon die bij hem hoort als voorzitter stellen voor het (nep) parlement. Als hij tussen de jongen had gezeten die massa aanrandingen in Keulen had gepleegd, en kan ik me voorstellen dat hij in zo iets in staat, zou hij daar in elke vrouw een Kim Holland gezien hebben en gevolgd. En als hij ermee geconfronteerd zou worden zou hij een gepast antwoord hebben. Een antwoord waarvan iedereen denkt dat is flauwekul en leugen maar hij komt er toch mee weg, zoals hij met andere uitspraken ook wegkomt. Geert heeft het geluk aan zijn kont.
De asielzoekers, de massa jongeren die op de oudejaarsavond meisjes in Keulen hebben aangerand. Ze hebben iets gedaan die niet door de beugel kan, die in principe niet bij de democratie moet horen maar toch ook weer wel is verwerpelijk. Die massa kan net zo goed volgelingen van Geert worden of zijn. De psyche van de massa in een bepaalde plaats, op een uitzonderlijke tijd en opgevat in bijzondere omstandigheden. Ze waren blijkbaar dronken, ze hadden al heel lang geen seksueel contact en ze dacht verkeerd, namelijk dat je alles kunt doen met de Europese vrouwen, zeker op de oudejaarsavond. Wie dat in hun domme hersens heeft ingeprent moet iemand zijn die nagedacht heeft en hen bewust aan het verkeerde pad heeft geholpen. Iemand die een beetje op Geert Wilders lijkt, iemand die zich als elite voelt.
De aanvallen van Geert op asielzoeker terwijl hij een volgeling is van Kim Holland (Kim Holland is prostituee en werkt in pornoindustrie) liet me denken aan Uday, de beruchte zoon van Saddam Hussein. Uday die vrouwen bij bosje verkrachtte en vermoorde bekritiseerde de oude Amerikaanse president Clinton van oneerbiedigheid omdat die seksuele handelingen had met zijn mooie jonge stagaire.