21. jan, 2016

Amnesty moet de Koerden met rust laten en echte misdadigers aanklagen

Amnesty International behoort onpartijdig te zijn. Ik betwijfel of Amnesty dat is. In oktober hebben ze de Koerden uit west Koerdistan (Syrië), de enige echte strijders die ISIS o.a. in Kobani konden verslaan, zwart gemaakt. Amnesty beschuldigde Koerdische strijders van dwingen van burgers om deel te nemen aan de oorlog tegen ISIS. Nu, nog geen 4 maanden later komt Amnesty met een nieuw verslag. Deze keer worden de Koerdische Peshmerga's die in zuid-Koerdistan (Irak) hun land verdedigen beschuldigd van verdrijven van Arabieren uit hun dorpen in Koerdische gebieden. De Koerdische Peshmerga's trachten alle bezette grondgebieden uit de handen van ISIS te bevrijden. Volgens Amnesty verwijderen de Koerden de Arabieren uit de bevrijde dorpen.
Het lijkt of er geen andere brandhaarden in de wereld zijn waar Amnesty zich kwaad over kan maken en onder de aandacht wil brengen. Het lijkt of er geen misdaden tegen de menselijkheid, nergens behalve in de Koerdische gebieden van west- en zuid-Koerdistan. Ja, in die gebieden teistert ISIS al bijna twee jaar de Koerdische gebieden. Honderduizenden christenen, moslims en vooral Yezidies zijn gedeporteerd, vermoord, verkracht en als slaven behandeld. Nu, nog steeds.
En de Koerden die zich, op hun eigen grondgebied, verdedigen en trachten de frontlinies tegen ISIS daar te houden, anders worden die linies naar Europa verplaatst, worden door Amnesty beschuldigd. Kom op, zeg. Is Amnesty de strijd om Kobani vergeten? Is Amnesty de wandaden van ISIS jegens Yezidies vergeten. Is Amnesty vergeten dat het die Arabieren waren die ooit door Saddam Hussein waren betaald om Koerdische gebieden te Arabieren? Ja, kennelijk wel of speelt zich iets anders?
In 1977 kwam een Amnesty delegatie naar Bagdad. Ze wilden onderzoeken of de Koerden terecht vechten tegen Saddam of Saddam hun rechten had gegeven. In die tijd was ik in Bagdad. Ik sprak een Koerdische minister die in de regering van Saddam zat en die later genoodzaakt was te vluchten. Hij vertelde mij over de Amnesty delegatie en hoe ze om de "tuin werden geleid". Het resultaat was dat Amnesty toen een verslag over de Koerden bracht dat niet in het voordeel van de Koerden was. De Koerden hoefden niets te vrezen voor hun leven want Saddam was een moderne leider die de Koerden hun autonomie had gegeven. Het verslag werkte negatief tegen de Koerden die toen in Nederland asiel hadden gevraagd.
In een video op de site van Amnesty die als bijlage gepubliceerd zien we een Arabisch sprekende vrouw die Amnesty vertegenwoordigd. Ze loopt in de lege straten van een Koerdische stad dat veroverd was op ISIS. Later vertelt ze elders dat de huizen niet opgeblazen waren maar door beschietingen vernield. Dat is op zichzelf een bewijs dat de Koerden de huizen niet hebben laten opblazen maar door de bittere strijd zijn die woningen kapot geschoten. Amnesty beweert dat de Koerden de Arabieren hebben verdrijven. Maar is dat zo, waar is het bewijs. Het zijn de Arabieren die hun (Yazidi) Koerdische buren verrieden en verjoegen. Denk je dat die Arabieren die bloed aan hun handen hebben zouden durven terug te keren? Ze zijn bang dat de Koerden hen iets zouden doen maar de Koerden hebben die mentaliteit niet. Als, wat Amnesty beweerd is, waar. Dat de Koerden Arabieren verdrijven dan hebben de Koerden de mentaliteit van hun oude Arabische buren overgenomen en laten zich niet voor de zoveelste keer naaien, notabene in hun eigen grondgebied.

Opmerkingen

22.01.2016 00:08

الدكتور طالب جبار

صديقي العزيز ابراهيم
تعجبني كتاباتك واتابعها باستمرار وأعرفك إنسان للانسانية . لكن لأول مرة ا تكتب بطريقة ليس هي طريقة ابراهيم السلمان لاتنجرف وراء الحقد القومي الطائفي الذي يلف كل المنطقة