1. mrt, 2016

Marokkaanse Jihadisten door ISIS geëxcuseerd

Zouden eindelijk de Jihadisten die door zogenaamd "rechtvaardige islamitische idealen" naar Syrië en Irak hebben afgereisd het licht gezien hebben? Ik hoop het wel voor hen. Ik hoop dat ze gezien hebben dat de terreurgroepen zoals ISIS en andere terreurgroepen duivelse krachten zijn die geen enkel respect voor het bestaan van de mens hebben. Dat ze ze nu beseffen dat die groepen niets met de humaniteit of rechtvaardigheid hebben. Dat is wel erg laat, te laat voor de acht Jihadisten die al geëxcuseerd zijn.
Bij het horen van het nieuws over de executie van de Nederlandse Jihadisten, van Marokkaanse afkomst, zag ik het voor me. Ik dacht terug aan 1979 toen Saddam Hussein zijn kameraden in het openbaar, voor de ogen van de camera's vernederde en liet ze een voor een de zaal uit om ze na een paar minuten rechtstandig te executeren. Afgelopen vrijdag zou bijna dezelfde taferelen hebben plaats gevonden. Ik kan me voorstellen dat de 'Nederlandse Jihadisten brigade' zoals het heet in een zaal of op een veld, in aanwezigheid van andere brigades, goed de oren zijn gewassen, vernederd en acht van hen willekeurig geslecteerd en geëxcuseerd. Deze daad moet dan de angst spreiden bij de rest, bij diegene die ooit denkt een kritische noot te maken over de leiding. Het moet angst zaaien bij diegene die uit de terreurgroep denkt of wilt opstappen. Misschien beseffen die jongens pas in wat voor miezerige ellende zij beland zijn. Misschien hebben ze in Nederland geleerd dat ze mogen zeggen wat ze willen zeggen. Misschien hebben ze in Nederland geleerd de meester voor de klas uit te schelden en de lerares voor hoer te zien en zo te benoemen, zonder straf. Misschien hebben ze daar geprobeerd die vrijheden die ze hier hadden daar uit te oefenen.
Misschien beseffen ze nu pas dat de Irakese leiders van ISIS geen Nederlandse leiders of opvoeders zijn. Dat die Irakezen hen gebruiken als pure moordenaars in de naam van zogenaamd de islam terwijl zij geen enkele god kennen laat staan de islam. Dat was Saddam ook en ze zijn de verblijfsellen van het regime van Saddam.
Maar moeten we blij zijn dat die Jihadisten geëxecuteerd werden? Ik betreur de dood van elk individu. En die jongens en meisjes die er heen zijn gereisd hebben extremistische ideeën gevolgd en schuwen geen enkele soort geweld. Ze moorden en verkrachten in de naam van bepaalde idealen. Ik denk oprecht aan hun ouders die niets hadden kunnen doen om het afglijden van hun kinderen in extremisme te hinderen. Sommige ouders hebben blijkbaar passief naar de ontwikkelingen van hun kinderen gekeken, anderen misschien gestimuleerd en anderen probeerde het te hinderen. Ik heb medelijden met die ouders en ik hoop dat ze nu beseffen dat ze eigenlijk, in Nederland, in een soort paradijs leven die ze moeten waarderen en respecteren. Dat ze meer moeten doen om hun kinderen niet op het verkeerde pad te laten gaan. Ja, want het toelaten van afreizen om onschuldige mensen elders uit hun huizen te jagen, verkrachten en doden is op zijn zachts gezegd een verkeerde pad.