2. apr, 2016

Ezel onder de filosofen?

Voor de "Ezel" onder de filosofen maakt dagblad Trouw, vandaag 2-4-2016, heel veel ruimte. De foto's van Thierry Baudet (Ezel in het Frans), zoals Ephimenco in zijn column zegt en een grote deel van zijn column aan de jonge filosoof van het volk besteedt, domineert de voorpagina van het blad en ook van de Verdieping. Bij de twee-paginagroot reportage is er ook een foto van de jonge "filosoof" die lijkt inderdaad op een balkende ezel. Althans ik zie het zo. Het komt misschien omdat ik eerst de column van Ephimenco heb gelezen en dan de reportage waarin de journalist over de jonge rechtsfilosoof schrijft. Thierry Baudet (Ezel) krijgt al een tijd veel aandacht in de media, radio, TV, internet en de krant. Hij is een vaste gast bij een TV-programma dat werkelijk de vluchtelingen zwart maakt.
Als de naam van iemand een ezel is, betekent dat niet apriori dat hij dom is. Soms is het tegendeel waar. Ik ga niet letterlijk op de naam maar op de inhoud. Hij, Baudet, zegt dat hij braaf was, links was en meer met D66 had. Nu is hij van en voor de geblondeerde leider, de man van het volk, de stemmentrekker die als de enige en alleenheerser van de Partij Voor de Vrijheid, want die maakt kans om straks premier te worden. Dan wordt onze Baudet minister van buitenlandse-zaken, binnenlandse-zaken of van justitie. Maar misschien van alle drie ministeries tegelijk.
Baudet, de filosoof, zegt vandaag in de krant dat hij graag geregeerd wil worden door het volk, door de eerste honderd namen uit het telefoonboek. Ik weet niet of hij wel eens in een telefoonboek heeft gebladerd. Ik weet ook niet welk telefoonboek van welke stad hij bedoelt maar ik geloof dat hij er spijt krijgt van die uitspraak. Niet omdat de eerste honderd namen uit het telefoon boek niet bij het volk behoren of niet van het volk zijn maar de kans bestaat dat die eerste honderd namen alleen van moslims zijn, van migranten en vluchtelingen. Denk maar aan namen als Abdul, Abdulla, Abdulrahman, Abdslam, Abdulbaqi, ahmad, Amdjed etc. Misschien komt er na de honderdste moslimnaam pas een Nederlandse naam. Natuurlijk heb je van der Aa's maar die tellen geen honderd. Als ik Baudet was zou ik Ephimenco aanklagen omdat die de ware bekentenis van zijn naam bekend heeft gemaakt. Er is nog een nadeel aan de naam Ezel. Ezel beging met E terwijl Baudet met een B en de kans dat Baudet eerder tot de honderd namen in het telefoonboek behoort is namelijk groter tenzij tot die tijd we van rechts naar links lezen en de Arabische alfabet gaan handhaven.

Opmerkingen

06.04.2016 17:41

Jan Dijk

De 30% wordt niet gehaald. Moeten we blij om zijn. Wat een onzalig idee dit referendum. Hoe kun je daar als intellectueel nou achter gaan staan. Baudet moet ik voortaan mijden.