29. jun, 2016

Turkije is nu aan de buurt...

De wil, de ijzeren wil, van Erdogan is aan het breken, smelten. Terwijl hij zijn excuus aan Poetin heeft geboden, de normale diplomatieke relatie met Israël, op eigen verzoek, herstelde, een knieval voor Iran deed en zelfs toenadering zoekt tot de Syrische dictator Assad komen zijn IS vrienden in actie en plegen aanslagen in Istanboel. Ze zijn kwaad en laten hem een lesje leren. Ze willen niet dat hij hen in de steek laat. Natuurlijk was het niet zijn bedoeling om IS in de steek te laten. Hij zat alleen met de handen in de haren en wist niet hoe hij, in zijn ogen, het "gevaar van Koerden" kon breken. Want het is wereld bekend dat Erdogan het Koerdische volk zijn vrijheid niet gunt en dat volk als vijand nummer 1 ziet en zodanig behandelt. Niet alleen het Koerdische volk dat lijdt onder zijn militairen geen vrijheid gunt maar ook de Koerden in andere delen van Koerdistan ook niet, zeker de Koerden langs de Turkse grenzen met Syrië. Erdogan laat al zijn eer en religieuze principes varen om één principe te handhaven en dat is: de Koerden onderdrukt houden. Waarom? Als hij een beetje zijn hersens gebruikt weet hij dat het een verloren zaak is. Elk volk wordt uiteindelijk bevrijdt. Je kunt niet eeuwig 40 miljoen mensen terroriseren.
Waarom gunt Erdogan IS terroristen een strookje land langs zijn grenzen en de Koerden niet? Zijn de Koerden gevaarlijker dan IS extremisten? Beslist niet. De Koerden kunnen ook zelfmoordaanslagen op onschuldige burgers plegen maar dat doen ze niet, het zit niet in hun cultuur. Het is niet hun mentaliteit. Onschuldige mensen vermoorden ligt wel in de cultuur en mentaliteit van Erdogan en zijn IS vrienden. Een voorbeeld: Sinds een jaar valt hij de onschuldige Koerden in steden aan omdat de Koerden, in de verkiezingen, hebben gehinderd dat hij de super president werd. Hierdoor vermoorde hij honderden onschuldige Koerdische burgers. Het is dan niet voor niets dat Duitse politici en mensenrechten verdedigers een juridische zaak tegen Erdogan en zijn mannen hebben aangespannen. Ze willen hem berechten voor zijn misdaden tegen de menselijkheid.
Erdogan maakt knieval voor Rusland, voor Iran, voor de Syrische dictator en voor Israël. Waarom wil hij niet waardig het Koerdische volk zijn vrijheid gunnen en daarmee zijn eigen macht versterken? Omdat hij niet weet wat goed en wat kwaad is. Hij heeft voor het kwaad gekozen en dat gaat hem zijn macht kosten.