29. nov, 2016

Wilders moet zijn sympathisanten verbieden voor media op te treden

Als Geert Wilders niet ingrijpt. Als hij zijn sympathisanten en PVV stemmers niet verbiedt om in de media te verschijnen is de kans groot dat hij flik gaat verliezen. Hij staat namelijk hoog in de peilingen omdat hij de media doceert en zo weinig mogelijk verschijnt. Waarom zou hij de moeite doen in een programma te verschijnen als hij met een twitter van uit, bewijs van spreken, een WC de wereld uit kan sturen. Hij weet beter dan wie dan ook in de simpelheid van de boodschap. Daarom meid hij de nuance want de nuance zal hem uiteindelijk gaan nekken. Erg slimme strategie. Zijn boodschap via 'zendtijd voor politieke partijen' is niet alleen simpel maar plat als een dubbeltje. Hij ziet de moslim vluchtelingen als het (enige) gevaar dat Nederland bedreigt en daarom wil hij de grenzen sluiten om het gevaar uit te sluiten. Met deze aankondiging groeit zijn aanhang, zijn stemmers en hij wordt steeds een machtige en mysterieuze leider. Dat trekt de mensen aan. Hij is wat dat betreft kent de filosofie van simpelheid waarmee de profeten volkeren aan hun kant kregen en met religieuze oorlogen het leven van miljoenen onschuldigen in armoede en dood gestort. Of onze Geert dat gaat lukken betwijfel ik.
Wilders zelf weet beter dan wie dan ook dat dit de enige manier is om meer stemmen te winnen. Maar hij heeft geen rekening gehouden dat zijn sympathisanten en stemmers zelf de media gaan benaderen om hun onvrede te uiten en zich aan de kant van de grote toekomstige volksheld te scharen.
En als je het programma van Pauw hebt gezien waarin een aantal Wilders sympathisanten aan het woord kwamen zou een grote klap voor Wilders betekenen. Maar misschien zit ik helemaal naast. Misschien ziet men niet hoe eenvoudig die mensen zijn en dat er, ja nu al, een religieuze wending gaat krijgen. Want er was ook een prediker, een fanatieke en mysterieuze. Tussen neus en lippen zei hij dat hij geen Wilder stemmer is maar het kwaad was al geschiet. Ik denk dat Wilders buikpijn zal krijgen als hij zijn sympathisanten in de media gaan zien, zeker als gevraagd wordt naar een bepaalde nuance.