5. mrt, 2017

Wilders en Kuzu verenigt u...

Ik kon het niet begrijpen dat de massa in Nederland niet zag, niet ziet wat voor onzin onze geblondeerde Geert uitkraamt als hij beweert 'Ons land moet weer van ons zijn'. Geert zegt zonder blikken of blozen dat hij het land weer gaat veroveren en hij bedoelt namelijk van de moslims die hier wonen.
Het is zo dat ik heel vaak door Nederland reis, van Groningen tot Limburg, van Friesland tot Gelderland, Zeeland en woon zelf in Amsterdam. Ik zie gelukkig nergens een checkpoint van Buitenlandse (moslim) machten die de boel controleren. Het is wel zo als je op vrijdagmiddag in Amsterdam oost wandelt en het vrijdaggebed is net afgelopen dat je denkt dat je in een arme Marokkaanse stad wandelt die nog in middeleeuwen leven. Maar verder is iedereen bezig, zo goed of kwaad, met eigen zaakjes.
Toch bekroop me gisteren een beangstigend gevoel. Ik zag een Turkse minister die een Turkse massa toesprak en daagde de Nederlandse regering uit om zijn bezoek aan Nederland te hinderen. Hij komt namelijk over een paar dagen naar Nederland om campagne te voeren voor meer machten voor zijn baas, de Turkse president Erdogan. Ik was benieuwd naar de reactie van Geert over de zaak. Geert die altijd extreem fel is reageerde rustig. Zijn gelaat sprak boekdelen. Het leek of hij blij is met de brutaliteit van de Turkse regering. En ik kon het niet begrijpen. Het ligt denk ik dan aan mij. Hoe kan je zo mild zijn tegen zo'n uitspraak van een Turkse minister die een moslimpartij vertegenwoordigd en naar Nederland komt om voor een super moslim-president te pleiten. Mijn onbegrip verdween na mijn schok. Onze Geert wil dat zo iets gebeurt, dat Turken de straatbeeld in Nederland gaan beheren en zwaaien met een zee van rode vlaggen. Dat is koren op de molen van Geert.
Maar ik zag ook de reacties van andere leiders. Ik zag Rutte, ik zag Pechtold en ik zag Klaver. Ik zag in hun ogen, woede, verdriet en een soort onmacht. Ze weten dat we in een democratisch land leven en in een democratisch land beslist de rechter over zulke zaken.
Ze kunnen praten met spierballen maar ze weten dat ze er bedrogen uitkomen want het is nog vers in hun geheugen wat er met de schreeuwlelijke Trump's besluit gebeurde. De zogenaamd de machtigste president van de wereld besloot moslims uit zeven landen te weren maar de rechter stak zijn middelvinger naar hem op en legde het besluit van Trump naast zich neer.
Wie geen commentaar gaf (althans heb ik niet gezien), op het bezoek van de Turkse minister naar Nederland, was de bruine Wilders, de niet geblondeerde Kuzu. Het is slim van hem want hij is sluw genoeg om, zo als altijd, van beide kanten te profiteren.
Eigenlijk een samenwerking of liever samensmelting tussen Wilders partij PVV en Kuzu's partij Denk (de niet elite partijen) hen in staat zou stellen om straks de regering in Nederland te gaan vormen. Alleen Wilders heeft een probleem namelijk hij is het enige lid van PVV en Kuzu beschikt over massa moslims....