8. jan, 2018

Boef is laf...

De rapper met de naam Boef kende ik niet. Nu eigenlijk ook niet maar hij heeft voor een paar dagen de media gedomineerd door een uitspraak. Die uitspraak zegt meer over hem dan over de jonge vrouwen die hem uit nood hielpen en hem veilig naar huis brachten. 

Er is veel over hem gezegd en geschreven. 

Ik neem aan dat hij de dames had bedankt. Zou hij hen uitgenodigd hebben om bij hem een kop koffie of een drankje te drinken? Zijn de dames op zijn uitnodiging ingegaan? Zijn ze binnen in zijn huis geweest? Heeft hij hen geprobeerd te versieren? Zouden zij geweigerd hebben en weggelopen zijn? Ik denk dat er zoiets is gebeurt anders had hij de dames die hem geholpen hebben niet voor hoeren uitgemaakt. 

Het is bekend, sinds mensenheugenis al, dat mannen de echte hoeren geen hoeren noemen. Mannen als Boef noemen de vrouwen die ze niet kunnen krijgen ‘Hoeren’. En dat komt puur uit onmacht. 

Boef, met zijn achtergrond, ervaringen en zijn afkomst, moet wel geweten hebben dat niet de vrouwen, met korte rokken die uitgaan, hoeren zijn. Boef moet geweten hebben dat er vele schijnheilige vrouwen in dit Nederland rondlopen die zich voordoen als de heilige Maria of heilige Fatima maar in werkelijkheid iedereen neuken die op hun pad komt, letterlijk en figuurlijk. Boef zelf zou, bewijzen van spreken, de zoon zijn van zo iemand. Dat zou rot zijn voor hem want hij kon er niets aan doen. En juist zulke mensen moeten genuanceerd zijn. 

De drie jonge vrouwen die Boef hebben geholpen zijn mensen net als iedereen (inclusief Boef) die een avond op zoek gaan naar plezier. Het plezier zit voor sommigen in het uitgaan zelf, in het dansen, in het kletsen en eten met anderen. Natuurlijk gaan sommigen uit om  (eenmalige) seks of liefde te scoren. Dat doen mannen én vrouwen. Als Boef de vrouwen met korte rokken ‘hoeren’ noemt wat moet hij zichzelf, me zijn blote lijf, dan noemen? 

De hoeren, de echte prostitués, gaan niet met zijn drieën uit om uiteindelijk een lozer met een autopech te helpen. De (trippel) hoeren kunnen eerder een auto-ongeluk veroorzaken. Nee, de hoeren hebben iets beters te doen, zeker tegen de ochtend. Ze zouden uitgeput zijn van wilde nachten waarin ze gewerkt hebben. Ze zouden vele eikels als Boef afgeserveerd hebben. Ja, de hoeren, gaan op die tijdstip lekker slapen. 

Van wie heeft Boef die grove taal geleerd? Heeft hij van zijn moeder, vader, familie of vrienden? Die grove taal is niet stoer, is niet mannelijk en zeker niet dapper. Het is laf. Als Boef dapper was had hij de hulp van die dames niet geaccepteerd althans hen niet in hun rug gestoken. En laffaards camoufleren hun zwaktes met zogenaamd een stoere taal.