24. okt, 2018

Hoe Erdogan en Hatice Jamal aan de knoonprins gaven

Als de Turkse president Erdogan niet in de politiek actief was. Als hij geen president was zou hij zeker een goede (theater)schrijver geworden. Hij kan uitstekend plotten cq complotten bedenken en uitvoeren. De voordelen van zijn politieke baan als president levert hem een aantal voordelen. Hij kan de plotten en complotten niet alleen bedenken, laten uitvoeren maar het steeds scherper maken en controle zodat hij de onverwachte hindernissen steeds kan omzeilen. Hij zit in een machtige positie en kan zich veel permitteren.
De mens houdt van nature van plotten en spannende verhalen en wil soms graag bij de neus genomen worden en zich mee laten slepen voor de spanning.
Erdogan durft ook gokken en bluffen. Hierdoor kan hij in moeilijke posities gemanoeuvreerd worden. Zijn oorlog in Syrië en zijn conflicten met zijn bondgenoten als met Europeanen en Amerika hebben hem op economische vlakte wat nadelen gebracht. Bijvoorbeeld de Turkse lira devalueerde.
Maar op het moment dat de Turkse lira devalueerde en Turkije op vele fronten moeilijk zat ging hij een paar dagen nadenken en vond voor zich een mooi perspectief om zijn land niet alleen uit de problemen te halen maar sterker te worden en zich te laten gelden als wereldredder, eigenlijk een nieuwe profeet.
Hij sprak ene Hatice, een slimme aantrekkelijke jonge vrouw, waarschijnlijk een officier bij de speciale inlichtingendienst van Turkije die op dat moment in Amerika werkzaam was en die wist van de reilen en zeilen van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. Ze had hem even eerder ontmoet, waarschijnlijk in opdracht van Erdogan die bezig was zijn rivalen in het Saudische koningshuis een klap toe te delen.
Erdogan dronk op een avond een glaasje raki met Hatice. Het was gezellig en ze bedachten (nu blijkt) een gouden plan.
Erdogan en Hatice wisten dat ze daarmee tien vliegen in een klap konden slaan.
Hun theaterstuk dat sinds drie weken in uitvoering is overtreft de hele oeuvre van Shakespeare en Agatha Christie tegelijk.
Hun plan had een risico namelijk, bijna het hele plan hing af van de labiliteit van een Saudische journalist. Maar die gok namen ze. Hatice ging aan het werk, ze zette haar charme in om de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in bed te krijgen. Ondanks zijn status, zijn leeftijd en zijn politieke doelen om de Saudische kroonprins dwars te zetten was hij zeer gevoelig voor de schoonheid van Hatice. Maar welke (Arabische) man is niet gevoelig voor het jonge vrouwelijke erotische en sluwe kunsten?
Hatice, als een ervaren duivelse-engel had niet veel tijd nodig om het hoofd van 60 jarige Jamal Khashoggi op hol te brengen. Binnen no time wilde hij van zijn vrouw scheiden en in Hatice in het echtelijke bed duiken. Ze konden namelijk alles in Amerika regelen want Jamal had namelijk alles nodig om bij de Saudische ambassade in Amerika te regelen. Maar toen die ambassade tegen hem zei dat hij naar Istanboel moet viel bij hem het kwartje niet. Dat was namelijk te danken aan Hatice die wilde hem kennis laten maken met haar familie en de Turkse autoriteiten. Die arme man wist niet dat Erdogan ondertussen aan de Saudische machtige kroonprins had gemeld dat hij hem het hoofd van Jamal Khashoggi op een dienblad kan bieden. Erdogan kent de Arabische mentaliteit en heeft zelf hekel aan de lastige journalisten.
De ogen van Erdogan gingen zeker stralen toen hij wist dat zijn idee gaan slagen. Dat de kroonprins, gedreven door enorme haat en wraakgevoelens jegens Jamal Khashoggi zou meteen instemmen. Die kroonprins ziet Erdogan immers als de grote vijand van journalisten en bewondert Erdogan’s methodes in het bestrijden van journalisten. Want Turkije is kampioen in het uitschakelen van kritische journalisten.
En de Saudische kroonprins trapte in de val van Hatice en Erdogan. Hij gaf ze zelf miljoenen dollars voor hun “vrienden” diensen. Maar hij wist niet dat het een complot kon zijn, geen seconde twijfelt. En dat was een beetje dom.
De Saudische kroonprins was blind van blijdschap omdat hij eindelijk wraak kon nemen van die lastige journalist die in Amerika zat en de Amerikaanse pers gebruikte om hem zwart te maken. Alles wat Erdogan en Hatice hadden de prins beloofd hebben ze waar gemaakt tot en met de video-live verbinding tussen hem en Jamal toen hij binnen was bij de ambassade in Istanboel. De prins schold Jamal uit, spuugde in zijn gezicht en daarna liet zijn mannen hem vernederen, onthoofden en in stukjes sneden. 

Dat alles werd door Hatice die buiten de ambassade stond ook gevolgd. Ze melde Erdogan en de kroonprins pas toen de stukjes van het lichaam van haar “verloofde” op de plekken van bestemming waren gearriveerd. 

De rest is bekend en wordt al ruim drieweken wereldkundig gemaakt.
De woorden van Trum spreken dan ook boekdelen als hij de moord op Khashoggi "de slechtst uitgevoerde doofpot in de geschiedenis van alle doofpotten” noemde.
Trum kan het weten want hij was van alles op de hoogte. Hij kreeg bijna onopgemerkt zijn priester in Amerika en terug, de priester die al jaren in een Turks gevangens zat en er dreigde hierover een crisis met Erdogan te escaleren.