16. jan, 2019

Erdogan heeft de wereldleidrs gecastreerd!

Brutaliteit loont. Onrechtvaardigheid loont. Geweld loont. Al die dingen lonen als je Erdogan heet en de president van Turkije bent.
Zo’n uitgekookte president is uniek, moet ik toegeven. Wat Erdogan voor elkaar krijgt is ongelooflijk knap. Het zal me niet verbazen als hij binnen enkele jaren de baas wordt van het hele middenoosten. En zo ziet er naar uit. Waarschijnlijk gaat hij worden met behulp van Amerika en Rusland. Want Erdogan kan heel goed omgaan met beide grote machten. Erdogan heeft maar een principe: geen principes. Hij stelt alles in dienst van zijn macht.
De vijandschap met Rusland bereikte haar dieptepunt toen Turkije een Russische straaljager boven Syrië neerhaalde. Hierna ging het alleen maar beter. Erdogan ging naar de Russische president en wat ze bespraken weet ik niet maar sindsdien lijkt of Erdogan Poetin in zijn zak heeft.
Het zelfde doet Erdogan met de Amerikanen. Hij heeft de impulsieve Trump voor zijn karretje gespannen en straks krijgt hij een voorschot op zijn streven naar de heerschappij in het middenoogsten. Straks krijgt hij heel Noord Syrië en dan in de diepte van 20 kilometer tot zijn beschikking. Hij zal daar de Turkse vlag hesen en het gebied wordt Turks en onder de Turkse controle. En de hele operatie van landjes pikken wordt niet alleen getolereerd maar zelfs gefinanceerd door Amerika en Europa. Rusland krijgt ook voordelen hiervan, denk aan de olie inkomsten die Erdogan de Russen zal beloven.
Erdogan mag alles doen wanneer het om Koerdisch gebied gaat.
Dat de hele wereld weet en heeft onvervalste bewijzen dat Erdogan ISIS heeft mede gecreëerd, doorgang gegeven, geholpen en beschermd maakt niet uit. Dat Koerden zij aan zij met Amerika en Europa tegen ISIS heeft gevochten is geen reden voor Erdogan om Koerden niet als terroristen te zien en zo danig te belanden. Dat Amerika zogenaamd “haar Koerdische vrienden” niet in de steek zal laten is een nieuwe grap. Amerika misbruikt de Koerden altijd. In 2003 toen Navo bondgenoot Turkije weigerde Amerika en de Britten tegen dictator Saddam te helpen en weigerde de militaire basis ter beschikking te stellen stelden de Koerden hun grondgebied en tienduizenden strijders ter beschikking van de Amerikanen. En de Amerikanen hebben de Koerden in 2017 beloond om de Iraakse Troepen te helpen het Koerdische grondgebied dat Koerden op ISIS hadden veroverd om weer in te leveren en in de handen te doen van Irak dat wordt aangestuurd door Iran.

Dat de hele wereld tegen de Koerden is dwingt ze helaas niet tot een onderlinge hechtheid, een eenheid. Ze zijn altijd prooi voor hun zwaktes en helpen snel de vijand tegen elkaar.

Niet alle Turken zijn voor Erdogan. Bijna de helft is tegen Erdogan maar bijna 99% steunt Erdogan tegen de Koerden.
Straks krijgt Erdogan het voor elkaar om alle Koerdische grondgebieden te gaan beheren. Hij zal dan het Koerdische verdeelde volk van ruim 50 miljoen mensen gaan onderdrukken, zeg maar verknechten. Er zijn positivisten die zullen zeggen: ‘dan kunnen de Koerden een vuist maken want dan vormen ze een meerderheid. Vergeet het maar. Koerden zijn nooit zo sluw, nooit zo brutaal, nooit zo onrechtvaardig en gaan nooit het soort geweld gebruiken dat ISIS terroristen doen.
Met een paar duizend kreeg ISIS voor elkaar dat 50 miljoen Koerden niet kunnen, nooit. 

Wie kan durven tegen Erdogan zeggen: ga onderhanden met de Koerden, ze hebben bewijzen dat ze tegen terreur zijn. Wie durft tegen Turkije te zeggen: we gaan jullie helpen om jullie grens in de diepte van 20 kilometer binnen Turkije te beveiligen, vanaf het punt waar de Koerdische gebieden daar eindigen. Wie durft tegen de Turken te zeggen: genoeg onderdrukking van een volk dan meer dan 30 miljoen binnen je eigen valse grenzen leven.

Maar helaas niemand durft. De wereld leiders zijn gecastreerd! Erdogan heeft ze allemaal genomen.