26. apr, 2019

prachtig al die vrijheden

 

 

Het is erg fijn om in Nederland te wonen. De inzittenden van Nederland zijn gezegend met het democratische systeem. Dat is een systeem dat talloze vrijheden aan de bewoner toestaat. De mens in Nederland is zo vrij dat hij/zij steeds zichzelf meer vrijheden toe eigent. Dan is het ook frappant dat je elke dag op het nieuws kunt zien en lezen over de uitschieters, over mensen die met volle tuigen van die vrijheden genieten. Ze zijn misschien er niet van bewust dat ze met met uiten van die vrijheden anderen jaloers maken en soms belemmeren.
Ik zal maar toch naar een paar actuele gebeurtenissen refereren.
Je ontkomt er niet aan om niets te weten van Henk Otten, de mede-oprichter van Forum voor Democratie (FvD). Hij gaf zich de vrijheid om zijn collega, mede-oprichter en fractievoorzitter van FvD te bekritiseren. En deze gaf zich ook de vrijheid om Henk aan te vallen, met behulp van andere collega’s. Henk Otten zag dat als karaktermoord en trad af als bestuurslid van FvD. Schoot Henk Otten door met het gebruik van zijn vrijheden door zijn collega te bekritiseren en geld aan zichzelf over te maken?
Je ontkomt ook niet aan de seksuele affaire van de hoofdofficieren van het openbaar ministerie. Die mensen hebben alleen maar hun vrijheden gebruikt, werk en plezier gecombineerd. Dat hadden ze misschien niet doen onder het toeziend oog van de twee chauffeurs die blijkbaar te van en te lang bij het hotel moesten wachten. En niemand vindt het wachten leuk, zeker niet als ze weten dat ze op iemand wachten die ligt te neuken. Dat wekt jaloezie omdat ze op dat moment de vrijheid niet hebben om niet te wachten. Nog erger voor hen dat ze niets mogen vertellen over wat hun bazen tussen de muren van de hotelkamer doen.  
Dan verslapt de aandacht van hun collega’s bij het openbare ministerie die niet genoeg opletten en een psychopaat als de moordenaar van Anne Faber kan zijn gang gaan en zijn vrijheid gebruiken om te verkrachten te te moorden.
Het alle schatachtste nieuws over het gebruik van vrijheid komt uit ook Den Haag. Daar wil de raadslid Arnoud van Doorn, De Partij van de Eenheid, een onderzoek doen naar de haalbaarheid van een ‘halalstrand’ in Den Haag.
Fantastisch toch? Het zal wel mooi zijn als het halalstrand naast het naaktstrand gedeelte toegewezen worden. En het is ook logisch want het zijn bijzondere strand gedeelten en die moeten naast elkaar. En als ze niet bevalt kunnen ze een hek er tussen bouwen.