17. okt, 2019

Trump beweert dat PKK slechter is dan ISIS

Ik kijk ‘live’ naar een uitzending van CNN tv. De Italiaanse president is te gast bij zijn ambtgenoot in het Amerikaanse Witte Huis. De grijze oude Italiaanse president is aanzienlijk kleiner dan de Amerikaanse president die zijn kapsel heeft geblondeerd en netjes gekamd. Als de Amerikaanse president praat wordt zijn mond scheef en lijkt op de Holle Bolle Gijs (HBG), de vuilnisbak die in de Efteling staat en constant roept ‘papier, hier!’.
Ik heb een beetje medelijden met de Italiaanse president die waardig blijft en niet expliciet kan reageren op de onzin die zijn gastheer uitkraamt, de geblondeerde en bijna agressieve bulldozer. Hij beheerst zich, luistert naar de ratelende HBG die te lang aan het woord blijft en zich steeds herhaalt.

De HBG is vol van zichzelf en vindt dat hij Amerika en de wereld, op alle fronten, beter heeft gemaakt.
Trump ontkent het groene licht te hebben gegeven aan de Turkse president Erdogan om een invasie te beginnen tegen de Koerden in noord Syrië. Ja, misschien niet alleen maar samen met de Russische president Poetin, de Syrische president Assad en de Iraanse president Rohani. Want hij vindt dat het na de invasie beter gaat met de koerden in noord Syrië. Blijkbaar heeft de Holle Bolle andere betekenis van goed gaan. Hij bedankt en feliciteert de Russen, de Iraniërs en Syriërs met het invullen van de leegte die zijn troepen hebben achtergelaten.
Ja, hij vindt zichzelf schuldig aan zijn soldaten die daar niets te doen hebben. Dat hij tegelijkertijd ruim duizend van zijn soldaten naar Saudie-Arabië stuurt is puur zakelijk en het levert veel geld op. Voor de arme Koerden die hij inmiddels, geen Angelen, vindt wil hij de rol van de politieagent niet meer spelen. Hij wil ze niet meer betalen. Hij beweert heel veel geld aan de Koerden te hebben betaald. En nu vindt hij het genoeg en de koerden moeten het zelf uitvechten met Turken en Syriërs.
Onze Holle Bolle Gijs wordt steeds kwader. In plaats om zijn excuus aan de Koerdische slachtoffers, zo’n kleine 11.000 doden en 24.000 gewonden, dat hij hen bedrogen heeft, valt hij de Koerden aan. Hij zegt : Koerden zijn geen Angelen, ze kunnen niet eens goed vechten en de PKK is een terroristische organisatie die die nog erger is dan de ISIS. 

Op dat moment zie ik de onthoofdingen die ISIS op vele onschuldige burgers (ook Amerikanen), uitvoerden. Ik zie de Jordaanse piloot die levend in brand werd gestoken. Ik zie ISIS terroristen massamoorden plegen voor de ogen van de camera’s. Ik zie duizenden vrouwen en kinderen op de vlucht. Ik zie de Yezidie vrouwen in de markt als seksslavinnen verkocht worden. 
Natuurlijk heeft Trump gelijk als hij de Syrische koerden als een verlengstuk van PKK ziet en hen zo beoordeelt en veroordeelt. Want op het moment dat president Obama in oktober 2015 het ontstaan van Syrian Democratic Forces (SDF)* steunde en oprichtte om een einde aan de terreur van ISIS te brengen was Donald Trump, samen met zijn dochter, in Istanboel de opening van twee van zijn grote toren/hotels met Erdogan aan het vieren. Blijkbaar heeft Erdogan toen al in zijn oor gefluisterd dat PKK slechter was dan ISIS. Maar de holle was niet geïnteresseerd, niet in ISIS en niet in PKK.
Ik ben erg nieuwsgierig wat zijn de argumenten van Trump om PKK slechter te vinder dan ISIS**
Maar als de koerden terroristen waren hadden ze na het verraad van Trump op zijn minst een deel van de ISIS gevangenen vermoord. Als de rollen andersom waren had ISIS geen seconde getwijfeld om al die duizenden koerden uit te moorden. De Koerden zijn te braaf om hun vijanden uit te schakelen en daar zit eigenlijk ook hun zwakte.
Dat weet de holle misschien niet want hij blijft niet geïnteresseerd, de bolle is nergens geïnteresseerd behalve in diegene die hem en zijn soldaten betaalt. Bovendien hij weet dat hij waarschijnlijk nog een jaar heeft als president en moet rekening houden met zijn toekomst en het behouden van zijn imperium, ook in Turkije. 


Feit is president Erdogan wil het Ottomaanse rijk laten herleven. Hij wil de Kalief van moslims worden. Daarvoor zijn de huidige Turkse grenzen niet voldoende en Erdogan is bezig met het uitbreiden. Zijn minister van defensie publiceerde een map van de toekomstige Turkije. In die map bevat Turkije heel Cyprus, delen van Bulgarije, grote delen van Griekenland en bijna het hele midden-oosten. Erdogan is begonnen met uitroeien van de koerden. Dat deed Saddam Hussein eerder, in de jaren 80 van de vorige eeuw. En we weten hoe Saddam eindigde.

Wat opvalt is een gigantische stilte bij de progressieve en links-denkende partijen en personen die wanneer er een Palestijnse in het nauw komt de wereld in elkaar schudden. Waarom deze stilte? Ik weet 100% wanneer Amerika besluit om Turkije aan te vallen de straten lopen zwart van demonstranten. Wat heeft Erdogan geluk. Dat hij een conservatieve moslim die alle islamitische terreurorganisaties steunt en voor een deel leidt krijgt de steun van progressieve en democratisch denkenden. 


* SDF bestaat uit alle bevolkingsgroepen in noord Syrië zoals Asyriërs, Armeniërs, Chaldeeën, Yezidies. SDF heeft samen met de Amerikanen (die vooral vanuit de lucht steun gaven) de islamitische terreurorganisatie ISIS uit al hun gebieden verdreven. In die vier jaren verloor SDF 11.000 strijders. SDF heeft de gebieden schoongemaakt van de ISIS strijders en heeft de ISIS gevangenen en hun families, in totaal ruim 100.000, in gevangenissen en kampen gestopt en bewaakt.
** ISIS is een terroristische organisatie die alle civiele normen en waarden wil vernietigen en de wereld terugbrengen naar ruim 1400 jaar geleden om een soort strenge sharia toe te passen. 

ISIS heeft geen eigen grondgebied maar wil de hele wereld veroveren en ze begonnen met Irak en Syrië daarom heten ze ISIS (islamitische staat in Irak en Syrië). Sinds 2014 hebben ze hun naam in de Islamitische Staat (IS) veranderd omdat ze de wereld in een islamitische staat willen veranderen.