25. aug, 2020

Koeman vs Messi

Barcelona Coup

Onlangs werd Barcalona door Bayern München vernederd. 2-8 was een historische nederlaag voor Barca. En dat was gelijk de druppel, de bekende druppel die de emmer deed overlopen.
De trainer werd ontslagen en Ronald Koeman, de Nederlandse blonde bondscoach, werd aangesteld als de nieuwe coach van Barcelona.
Dat was de droom van Koeman die over drie jaar zestig jaar gaat worden. Dat hoop ik althans voor hem. Want hij heeft hartproblemen gehad en de nieuwe baan, als coach van machtige miljonairs, kan van zijn droom een nachtmerrie maken, met alle consequenties van dien.
De grote obstakel die in de weg van het succes van Koeman en Barcelona staat, is Lionel Messi, de sterspeler die Barcelona groot maakte en vele successen had bezorgd. Barcelona is Messi geworden en van hem een dictator maakte. Hoe kan Koeman een machtige dictator onttronen?
Messi geeft aan dat hij wil vertrekken. Koemen geeft aan dat Messi zee belangrijk is. Barcelona maakt de prijs van Messi bekend: 700.000€. Als ik me niet vergis dat is het budget van de hele Nederlandse eredivisie bijenkaar. Wie koopt een 33 jarige miljardair voor 700.000€?
Als Messi blijft en zich niet in dienst van Koeman en de groep stelt en blijft de baas spelen ik vrees het ergste voor Barcelona. Koeman is een bekwame manager en heeft alle eigenschappen van een goede trainer maar als hij gehinderd wordt door bijzaken zoals machtsstrijd kan hij geen succes behalen.