19. nov, 2013

Wees duidelijk tegen kinderen over seksualiteit...

Het lijkt alsof de kinderen van nu op een hele vroege leeftijd volwassen worden. Dat zie je in alles. Op de dag waar Nederland geheel gemobiliseerd was hulp te verzamelen voor de getroffenen van de Tyfoon zag je opmerkelijk veel kinderen bij betrokken. Kinderen die nog geen tieners zijn. Je ziet ze langs huizen lopen geld verzamelen. Je ziet ze hun eigen spaargeld bieden. Je ziet ze als volwassenen spreken en als ze gelegenheid krijgen spreken ze ook hele verstandige dingen.
Met dat beeld op je netvlies lees je de krant. Ik lees meestal de kleine artikelen, kleine nieuwsitems die het journaal niet halen. In een van die kleine artikelen lees ik dat 8000 ouders hebben geprotesteerd tegen het programma Dokter Corrie, dat ze hun handtekeningen hebben gezet om het seksuele informatieve programma dat op ‘SchoolTV-Weekjournaal’ uitgezonden wordt onmiddellijk van de buis te halen. De 8000 ouders zijn van mening dat Dokter Corrie de geslachtdelen bij de naam noemt en demonstreert zaken als tongzoenen met een skelet. En dat ze weinig respect toont voor de seksualiteit.
Ik kende het programma niet en werd benieuwd er naar. Zoeken via google leverde binnen 10 seconden beeldmateriaal op. Ik keek naar twee van de afleveringen die rond 3 minuten duren. Een was inderdaad een demonstratie over zoenen met een skelet.
In elke keer heeft ze een bekende jonge gast die ze naar eigen ervaring vraagt.
Misschien zijn twee afleveringen te weinig om een oordeel te geven maar ik zag niets verkeerds in. Ik kon geen enkele respectloze gebaar of gebeurtenis in het programma zien. Juist het is gemaakt in de tijdgeest. Natuurlijk is het erg moeilijk om samen met je kind naar zo iets te kijken. Niet omdat je dat niet wil maar een ouder is meer bang voor de vragen van de kinderen. Ze schamen zich om de dingen bij de naam te noemen.
Ik als kind heb nooit seksuele voorlichtingen gekregen, dat zat niet in het vakkenpakket van de school. Ook de tv durfde zijn vingers er niet aan te branden. Ik heb mijn kinderen ook geen seksuele voorlichting gegeven en was daarom blij dat iemand anders, op school, deed.
Ik weet het niet maar als je het mannelijke geslachtsorgaan een dikke vinger gaat noemen of afzonderlijk afwijkende speer uit je kruis of iets anders dan brengt dat alleen verwarring. En het kruis van de vrouw wat moet men noemen? Urine gleuf? Plasspons?
Ik weet het niet. In de afgelopen eeuwen hebben de ouders alle valse namen geprobeerd maar uiteindelijk weet men dat het uit schaamte kwam. Ik zou zeggen: ‘noem de organen, de geslachtsdelen bij de juiste naam. En die skelet vond ik geestig, absurd en seksloos. Het enige wat ik niet weet is wie die 8000 ouders zijn. Wat voor cultuur of religie hebben ze?