8. mrt, 2014

Dames, van harte gefeliciteerd! Vertel...

Natuurlijk gaat het leven door, overal. Zelfs in de landen waar de oorlog woedt en doden bij bosjes vallen. 8 maart zal ook elk jaar terugkeren. 8 maart zal (eeuwig) bekend blijven als de internationale vrouwendag. Vrouwen moeten in de aandacht blijven, ook voor de kleine rest (364 dagen) van het jaar. Gelijkwaardig op basis van sekse zal altijd als een strijdpunt blijven, ook niet op basis van sekse. De mens is geboren om strijd te leveren. De mens is geboren met bepaalde aangeboren eigenschappen en die maken dat elke individu zichzelf is het middelpunt van de wereld ziet. Dat er culturele teugels dat proberen te veranderen werkt voor een deel maar de essentie blijft en daarmee ook de strijd.
Dit is misschien wel een lange intro om iets te schrijven over de internationale vrouwendag waar ik aanvankelijk van plan was. Vrouwen doen het nu veel beter dan mannen, op vele gebieden. Ze verdienen meer, steeds komen ze beter voor zich op en bekleden hoge posities. En toch staat een groot artikel, in de Verdieping van dagblad Trouw dat zegt 'zij doet nog steeds wat hij graag wil'. En even kort door de bocht: wat hij wil is seks, klaar komen en "Klaar is Kees".
Het artikel onder de titel 'En wanneer komt Marie aan bod', geschreven door Iris Pronk begint explosief. Zelfs ik die niet zo snel schrikt vind ik erg dapper en een stoer begin, rechttoe-rechtaan. (Ik waarschuw je. Als je opgevoed bent door "nette en conservatieve" ouders die, volgens hun geloof of welke reden dan ook, niet direct de dingen bij de naam noemen moet je nu stoppen en niet verder lezen.)
Het artikel begint als volgt:
'Een kleine quiz, exclusief voor vrouwen: Vraag 1: Hoe groot is uw clitoris? Vraag 2: Waar komt het vocht in uw vagina vandaan als u opgewonden bent? Vraag 3: is het gebruikelijk dat mannen een ochtenderectie hebben? Op de derde vraag scoort u vast goed; zo'n erectie is doodnormaal. Maar wist u ook dat vrouwen iets vergelijkbaars hebben: een zwelling van de clitoris en de schaamlippen en gezwollen en vochtige vaginawanden bij het ontwaken?'
Zo'n begin lijkt op de klap die Poetin uitdeelde door direct Krim te veroveren en te annexeren. Dus je moet de rest volgen, je wil weten wat er daarna komt. En jawel. Er wordt vertelt: 'De clitoris is overigens een flink orgaan van minstens tien centimeter lang, bestaat uit vier zwellichamen. Bij opwinding zwellen dat grote orgaan en de omliggende weefsels zozeer op dat dat er bloedplasma naar buiten wordt gedrukt, vandaar het vocht.'
Zo, dus elke vrouw heeft minstens een tien centimeter lange clitoris. Jammer dat de maximale lengte van de clitoris er niet bij verteld wordt. Ik wordt nieuwsgierig en zoek op Google. Daar word ik niet echt wijzer. Wikipedia beweert dat de clitoris is ongeveer 10 centimeter waarvan twee zichtbaar is. Ho, ho. Op die manier kan elke penis een lengte van 8 centimeter bij krijgen. Dat is niet de bedoeling misschien wel goed voor de ego van de mannen, vooral de macho's die klein geschapen zijn.
Verder beweert het artikel dat de vrouwen zijn meegaand, dat ze doen alsof om er van de man af te zijn, althans van de seksdaad.
Hoe controleer je dat? Ik denk dat de vrouwen er meer opening van zaken moeten doen, dat is hun recht en zeker op een dag als de internationale dag moeten ze er over durven praten.
Ik ben benieuwd, dames en van harte gefeliciteerd!