19. apr, 2014

Zijn alle profeten Joods?

Voor mensen die nog niet weten of beseffen wil ik benadrukken dat de persoon die Jezus heet een Jood was, een Jood is omdat hij (zo wordt beweert) nog leeft. Hij is volgens de bijbel en andere hemelse boeken uit de dood herrijzen. Hij is uiteindelijk terecht gekomen bij zijn vader, de almachtige God. Ja, zo ver heeft hij gescoord. Het kon ook niet anders als je van een vrouw geboren wordt die maagd was en maagd bleef. En als je zonder vader, althans zonder fysiek zichtbare biologische vader door het leven gaat. Zou Jezus geweten hebben dat hij de genen van de almachtige bezitten, dat hij uniek is en onsterfelijk? In ieder geval hij houdt de wereld al ruim twee duizend jaren bezig. Hij is vandaag de dag nog actueler dan ooit. Wie zit er achter dat hij nog zo populair is? Want hij is echt niet de enige die een verschrikkelijke en onrechtvaardige doodstraf heeft gekregen. Denk maar aan de verschrikkingen die Hitler met de Joden deed. Dat Hitler zelf een Jood zou zijn wil ik in het midden laten. Ik wil ook in het midden laten of wat de Joden overkwam na dat ze Jezus verraden hadden een goddelijke straf is, dat God iemand als (jood?) Hitler aan het werk liet gaan. Maar het waren niet alleen de Joden die de verschrikkingen hebben meegemaakt. In de tweede wereld oorlog bleef het percentage van de omgekomen Joden een deel van een heel groot geheel.

Als ik vandaag de krant open sla krijg ik een invasie van informatie en ik kom, na calculatiewerk, tot het feit dat in alles wat in de wereld gebeurd is hebben de joden een dikke vinger in de pap, in positieve zin maar ook 180 graden de andere kant op. Er is bijna geen pagina te vinden waar het niet op een of andere manier niet over de Joden gaat. De voorstelling van Anne die aandacht krijgt omdat ze met champagne het publiek willen uitlokken. De tv spektakel The Passion die op een onorthodoxe manier de aandacht trekt. De Duitse filosoof Heidegger die anti-Joods zou zijn maar niet in zijn filosofie. De rest moet je zelf lezen.
Ik woon al 33 jaar met plezier in Amsterdam en ik ben een fan van Ajax en ik zie dat moslim jongetjes/voetballers als Ajaxfan het wapperen met de Israëlische vlag niet meer dan normaal vinden en dan denk ik: 'Hè, wat was de profeet Mohammed vóór hij de openbaring kreeg en de laatste profeet werd? Want hij was geen moslim (hij is de uitvinder van de islam), net als Jezus die geen christen was. Was de profeet ook een Jood?' 
Volgens mij las ik ooit iets dat al die profeten stammen van een dynastie af. Het begon bij Abraham (Ibrahim), de oervader!