3. jul, 2014

Duivels in plaats van bacteriën

De kogel is door de kerk. Het Vaticaan geeft de Internationale Vereniging van Exorcisten, die al twintig jaar bestaat, officiële status. 
Hiermee wordt erkent dat er 'demonische bezetenheid' en andere duivel gerelateerde problemen bestaan. 
Duiveluitdrijving is sinds mensenheugenis onderdeel (niet officieel) van alle religiën die in de heilige boeken geloven. Als we naar de geschiedenis van de mensheid kijken en analyseren dan zien we dat alle mensen die de religiën hebben uitgevonden gretig gebruik van allerlei regels maken om het kwade naar het satanische te refereren, naar de ander. De mens bestaat, zonder enkele uitzondering, uit goede en slechte eigenschappen. En hoe de mens onderontwikkeld blijft zal zijn geloof in religiën actief en sterker blijven en er naar handelen.
In een van mijn laatste columns schreef ik over een video die ik gezien had waarin te zien is hoe de Isis leen die er vanuit gaan dat zij de beste moslims zijn en het dichts bij Allah zijn andere moslims vernederen en uiteindelijk executeren. Vandaag zag ik een video van Sjiieten, van het Iraakse leger van Al-Maliki, die nog gruwelijkere dingen doen dan wat Isis in dat beruchte videobeelden doen. Het gaat blijkbaar over wie gruwelijker is, wie het meest satanische daden uitoefent om de angst te zaaien. Blijkbaar hoe gruwelijker hoe dichter bij de Heer te komen, of bij de satan.
Ieder keer ben ik voornemens om niet meer over zulke daden te schrijven maar elke keer gaan ze een stap verder. En in deze tijd van massamedia kan je niet ontsnappen aan die beelden, aan de gezegden en aan de haat. Je wordt zo machteloos en gaat bijna denken. Laat ze maar op elkaar los, als dolle honden. Laat ze elkaar maar af maken tot er heel weinig overblijft en dat er enorme les uitgetrokken kan worden. Nee, maar het zit in het systeem en wordt in het systeem bewaard. De mens is blijkbaar in haat geboren, in haat leeft en kan niet zomaar in vrede doodgaan. 
Ik las dat er een Iraakse Parlementarier had bij de eerste bijeenkomst van het Iraakse kabinet op 1-7 tegen Koerden zei: 'we gaan jullie hoofden met onze schoenen kapot slaan.' En zo iets heb ik in de video gezien van het Iraakse leger. De gevangenen lagen op de grond, op hun buik, met handen op de rug vastgeketend. De militairen maakten wonden in de ruggen en smeerden die open wonden met een middel om vervolgens met hun kisten er in te trappen en goed in te wreven. Dus, martelen, vernederen voor ze worden doodgeschoten.
Als de Sjiieten en Soennieten in Irak zo'n enorme haat aan elkaar hebben waarom moeten ze bij elkaar blijven, in een land? Als de Arabieren en de Koerden in Irak al bijna een eeuw (sinds het ontstaan van het land Irak) met elkaar vechten waarom blijven ze bij elkaar? Waarom worden ze door de grote machten (Amerika, Europa, Rusland en China) gedwongen bij elkaar te blijven? Ik weet van de Koerden dat ze altijd hebben geroepen 'wij en Arabieren zijn broeders. Wij willen vrede.' Maar een dergelijk geluid van Arabieren heb ik niet gehoord. Ze wilde altijd de Koerden onderdrukken, vernederen en hun olie gebruiken. Dat de Koerden het geduld opbrengen is me een raadsel. Zelfs vandaag zijn er geleerde Koerdische politici, leden van het Iraakse parlement, die roepen we willen onder het centrale gezag van Irak blijven. Terwijl een paar honderd Isis moslim fundamentalisten hebben een staat, de islamitische staat gesticht, althans uitgeroepen. De Koerden zullen dat niet doen, nooit.
En de duiveluitdrijving van het Vaticaan is niet meer of minder dan een middel om een deel van het proberen op te lossen dat door religie ontstaan is: angst zaaien voor de hel die waarschijnlijk niet buiten de aarde bestaat. Alle religiën bestaan vooral uit angstzaaien en de gelovigen zijn de zwaksten en dan kunnen ze allerlei zieken krijgen. Ze krijgen de duivel binnen, in plaats van bacteriën.