1. aug, 2015

Een pluim voor Tsjetsjeense jihadbruiden...

De Russen zijn ook raar aan het worden. Nee, herstel. De Russische regering heeft rare wetgevingen. Misschien ook geen rare wetgevingen want de hele wereld heeft rare wetgevingen maar het uitvoeren van maatregelen onder het mom van die wetgevingen is soms bizar te noemen. Het is bekend dat fraude overal en in diverse vormen aanwezig is. Fraude is een soort onkruid dat niet te besteden is, komt voor in alle delen van de wereld en wordt gepleegd door bijna iedereen.
Maar genoeg gefilosofeerd over fraude. Waar het omgaat is: de Russische politie heeft een paar meisjes gearresteerd omdat ze fraude hebben gepleegd en ze kunnen volgens de Russische wetgeving zes jaar cel krijgen. Zo je zou denken dat die meisjes de Russische staat hebben bedonderd of een instantie waardoor ze schade aan de maatschappij hebben gebracht. Niets van alles. Ze hebben geld getroggeld van ISIS-strijders die in het Kalifaat wonen door zich op te geven als Tsjetsjeense jihadbruiden. Het zijn dus Tsjetsjeense meisjes die de wrede terroristen wilden straffen door zich als "jihadbruiden" op te geven. Ik vind het briljant en ze verdienen een medaille en ze moeten een ere titel krijgen. Dat vinden ook velen die gereageerd hebben op het nieuws van de arrestaties van meisjes. Want er zijn vele Tsjetsjeense jihadbruiden die in het kalifaat wonen en zijn fanatiek. En met deze meisjes is een verandering gekomen.
Is dit een fraude? Dit is een manier van het bestrijden van de terreur. Het is eigenlijk een soort wraak op de terroristen die geen enkele respect voor de vrouwen hebben. Terroristen die vrouwen kopen en verkopen en hen als slavinnen behandelen. En als je een filmpje van die terroristen op massamedia gezien hebt dat al maanden circuleert dan begrijp je waar ik het over heb. Je ziet een groep terroristen met plezier over hun slavinnen praten en hoe zij ze vernederen. Ook in een van de laatste filmpjes van ISIS waar een jongen van een jaar of acht die de westerse wereld een boodschap geeft: "we komen eraan om van jullie vrouwen onze slavinnen te maken." Trouwens, de Nederlandse vertaling was heel erg mild en gebruikte andere woorden.
ISIS is een terreurorganisatie die door geweld en illegaliteit aan haar geld komt door illegaal verkoop van olie, vrouwen en andere goederen. Ja ISIS ziet vrouwen ook als goederen. En je kunt meisjes niet straffen die zo'n organisatie een paar duizend euro hebben opgelicht.
De vraag is hebben die terroristen een aanklacht ingediend bij de Russen of willen de Russen ook hun goodwill tonen richting de ISIS voor het geval dat ze Rome veroverd hebben om niet verder naar Rusland op te rukken?
Als die meisjes in een Europees land als Nederland waren opgepakt had ik mijn schouders opgehaald want Europese landen doen de meeste rare dingen maar dat in Rusland zo iets plaats vindt zie ik als een grote stap naar de nativiteit...