15. mrt, 2018

Prachtige wereld met mooie machtige wereldleiders...

We leven in een heerlijke en eerlijke wereld. Het is toch mooi dat de Amerikaanse president via een tweet zijn minster van buitenlandse zaken kan ontslaan en een nieuwe aan kan stellen? Zo ontkom je ook aan de bureaucratische beslommeringen en Kafkaiaanse toestanden waar we allemaal last van zouden hebben. Bovendien het is leuk om te zien hoe machtige mannen zich duidelijk en simpel gedragen. En de ontslagen minister is ook blij want hij wilde helemaal geen minister worden. Hij deed het voor zijn vrouw. Nu is zijn vrouw ook blij omdat ze achterkomt dat een minister van de Amerikaanse buitenlandse zaken bijna nooit thuis is, met alle consequenties van dien. Hij had jonge vrouwelijke minnaressen kunnen scoren, misschien heeft hij dat al gedaan. Het zal me niet bevreemden als zijn vrouw hetzelfde deed. Iedereen vrij, iedereen blij, heel Amerika vrij en blij. Dat maakt de wereld blij. 

Straks ontmoet de machtigste Amerikaan de machtigste Noord Koreaan. Ze gaan samen een borreltje drinken en over hun gezamenlijke persoonlijke interesses praten om de wereld nog mooier en blijer te maken. 

Fijn om te zien hoe de grote wereldleiders zich gedragen. Poetin, de andere machtige en misschien de machtigste man is mooi nuttig bezig om Rusland groter en machtiger te maken. Hij maakt vrienden met iedereen. Hij hielp Trump aan de macht. Hij brengt de rivalen en vijanden bij elkaar en laat ze samenwerken. Denk aan de eeuwige vijandschap tussen Turkije, Syrië, Iran en Irak maar hij heeft nn de leiders van al die landen bevriend gemaakt. Ach, dat al die landen Koerden bestrijden is een democratisch besluit van de meerderheid. En Koerden vormen in al die landen de minderheid. 

Naast al die politieke zwaarwerken houdt houdt Poetin zich bezig met paardrijden maar ook met landbouw om zijn Russische boeren te helpen. Terwijl hij met landbouw bezig is bevraagt hem een Britse journalist over zijn betrokkenheid met de vergiftiging van een Russische spion in Engeland. Poetin blijft ontspannen (dat hoort bij grote machtige leiders) en wil met het nuttige landbouwwerk doorgaan en geen aandacht schenken aan een spion die niet alleen zijn land ontvluchtte maar waarschijnlijk bezig was zijn volk te beschadigen. 

Gelukkig zijn niet alleen de machtige presidenten van Amerika, Rusland, China (die eeuwig aan de macht zal blijven),Noord Korea, Turkije, Iran, Irak, Syrië en de rest die de wereld mooi en gezellig maken maar ook de machtige religieuze leiders van de Islam, Jodendom en christendom helpen een handje. Logisch. Ik zal maar twee voorbeelden noemen; Islamitische religieuze leiders in Irak spugen in de waterflessen om het gezond en heilig te maken. Christelijke leiders in bepaalde landen verbieden niet alleen condooms maar adviseren met HIV besmette mannen om seks te hebben met maagden, wel zonder condooms anders is de genezing niet gegarandeerd. En de huidige Paus beschermde velen priesters die van pedofilie beschuldigd werden. De Paus, de vertegenwoordiger van God op aarde, weet wat zo’n pedofiel meemaakt en daarom vergeeft hij zulke daden. Vergeving is een toverwoord in alle drie heilige-boeken-religieëen. Met dit uitgangspunt punt verzweeg de Paus en de hoogste geestelijke moslimleider het gebruik van chemische wapens, op de bevolking van de Koerdische stad Halabdje, uitgevoerd door Iraakse piloten in opdracht van president Saddam Hussein, op 16 maart 1988. Ze hebben het verzwegen vanuit een goed hart, vanuit het vergeving ideaal dat al die duizenden doden in het hiernamaals beloond gaan worden. 

 

Ja, het is een prachtige wereld. Geniet er van....